A fradista magából kikelve ordítozott a vb-selejtezőn

Marokkó 1-1-es döntetlent ért el a Kongói Demokratikus Köztársaság otthonában, de még kedvezőbb helyzetből is várhatná a visszavágót, ha fradista támadója, Ryan Mmaee büntetőjéből gól született volna.

Magyar Nemzet
2022. 03. 25. 20:02
Morocco vs Malawi- Africa Cup of Nations
SOCCER-AFRICAN CUP OF NATIONS-MOROCCO-MALAWI Fotó: NurPhoto via AFP/ULRIK PEDERSEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencvárosban futballozó testvérpár mindkét tagja, Samy és Ryan Mmaee is bekerült a marokkói kezdőcsapatba, a Kongói DK elleni, világbajnoki részvételért zajló kétmeccses párharc első találkozóján.

A 12. percben Samy Mmaee-t becsapta a Premier League-ben (Brentford) játszó Yoane Wissa, majd meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak, igaz, lövése a marokkói csapatkapitányáról, Romain Saissról (Wolverhampton) pattant Bono (Sevilla) kapujába.

Az idősebbik Mmaee testvér a második félidőben az ellenfél kapujánál is fontos szerepet játszott, csúsztatása után Cedric Bakambu (Marseille) kezére pattant a labda. A megítélt büntetőt azonban Ryan Mmaee csúnyán kapu fölé lőtte. Mintha csak Burak Yilmaztól tanult volna...

A Ferencváros támadója dühös őrjöngéssel vette tudomásul hibáját, s később lecserélte Vahid Halilhodzic szövetségi kapitány, aki a legutóbbi három világbajnokságra egyaránt kivezetett csapatot (Elefántcsontpart, Algéria, majd Japán), de a sikeres kvalifikáció után csak 2014-ben ülhetett ténylegesen a vb-n is a kispadon.

A katari szerepléshez végül az egyik cserecsatár, Tarik Tissoudali (Gent) lőtte közelebb Marokkót, amely 1-1-ről várhatja a keddi, hazai visszavágót. A világbajnoki szereplésről adott esetben dönthet a párharcban szerzett több idegenbeli gól is.

A tunéziai válogatott kezdőcsapatában is volt Fradi-játékos, A középpályás végigjátszotta a kilencven percet Maliban, és 1-0-s győzelemnek örülhetett. A találkozó tragikus hőse a mali Moussa Sissoko volt, aki a 36. percben komikus öngólt vétett, majd négy perccel később piros lapot kapott, habár úgy tűnt, hogy nem is ért hozzá az eleső Jazirihez.

Világbajnoki selejtezők, Afrika

Kongói DK–Marokkó 1-1

Mali–Tunézia 0-1

Kamerun–Algéria 0-1

Egyiptom–Szenegál 1-0

Ghána–Nigéria 0-0

A visszavágókat kedden rendezik, a párharcok győztesei részt vehetnek az idei, katari világbajnokságon.

Borítókép: Ryan Mmaee korábban négy gólt szerzett a selejtezősorozatban, a kongóiak ellen viszont büntetőt rontott (Fotó: NurPhoto via AFP/Ulrik Pedersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.