Carlo Ancelotti eldöntötte, kivel pótolja Benzemát

A Real Madrid karnyújtásnyira van a 35. bajnoki címétől, de a jó formába lendült Barcelona az El Clásicón borsot törne az ősi rivális orra alá.

K. D.
2022. 03. 20. 8:17
RCD Espanyol - Real Madrid
A háromszoros BL-győztes edző nehéz meccsre számít Párizsban Fotó: EPA/Enric Fontcuberta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz fordulóval a vége előtt tíz pont az előnye a Real Madridnak a La Ligában a második Sevillával szemben, és tizenöttel vezet a Barcelona előtt. A bajnokság már-már lefutottnak látszik, még ha a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti óvatosságra is int.

Hozzátartozik a Real Madrid fölényéhez, hogy a mögötte álló öt csapat (Sevilla, Barcelona, Atlético, Betis, Real Sociedad) elleni valamennyi idénybeli bajnokiját megnyerte eddig. Következik az újabb kihívás, a Barcelona elleni hazai mérkőzés. A katalán győzelem az utolsó reménysugarat jelenthetné a Real riválisainak az idei bajnoki cím tekintetében.

A párharcban több mint három éve, 2019. március 2-án született barcelonai győzelem, azt egy döntetlen, majd öt Real Madrid-siker követte – ezek közül a legutóbbi hosszabbítás után, a szuperkupában született.

– Nem tudom, volt-e szerepe a sorozatban kisebbségi komplexusnak, nem voltam itt, de ez most nagyszerű lehetőség, hogy változtassunk a tendencián – hangsúlyozta Xavi, aki a La Ligában első klasszikusára készül edzőként.

A szuperkupameccsen jól játszottunk, de azóta már jobban értjük a pozíciós játékot, stabilabbak vagyunk, nagyobb nyomást tudunk helyezni a letámadásunkkal az ellenfélre. Mindezt azonban a pályán is meg kell mutatnunk.

Xavi vezetésével a katalánok az eredményeket tekintve is előreléptek, a kilencedik helyről felkapaszkodtak a dobogóra. A katalánok hivatalos felületükön is megidézték a 2003/04-es idényüket, amelynek hasonló volt az íve, s akkor a tavaszi menetelés során 2-1-re nyertek Madridban – Xavi lőtte a győztes gólt.

A Barcelona akkor le is hajrázta a Realt a bajnokságban, most ez távoli célnak tűnik, de egy esetleges madridi siker tovább táplálná a gránátvörös-kékek lendületét.

Igaz, kékről ezúttal szó sem lesz: a megszokott színei helyett a Barcelona a katalán zászlót idéző sárga mezében játszik az El Clásicón, míg a Real Madrid fehér helyett feketében futballozik.

Nem lesz ott a szokatlan felszerelésben a pályán a gólkirályjelölt, aki az előző fordulóban, a Mallorca ellen sérült meg, akárcsak honfitársa, Ferland Mendy. A Barcelonánál Sergino Dest a friss sérült, akit korán le kellett cserélni a katalánok isztambuli El-meccsén. A legnagyobb hiányzó egyértelműen Benzema lehet, Carlo Ancelotti pedig rendkívül titokzatosan nyilatkozott.

– Eldöntöttem, ki pótolja Benzemát. De nem árulom el, ki az – mondta az olasz mester. – Le tudjuk győzni a Barcelonát Benzema nélkül. Harmincnégy évesen az ilyen apró gondok megnehezítik az ember életét, de nem aggódom miatta, az idény további részében rendben lesz.

Ez a hozzáállás mutatja: a Real Madridnak nem feltétlenül a Barcelona elleni mérkőzés a legfontosabb jelenleg. A rangadó presztízsét és válogatottszünet előtti időpontját figyelembe garantálható, hogy a fővárosiak is mindent beleadnak majd a pályán.

La Liga, 29. forduló

Real Madrid–Barcelona 21.00 (tv.: Spíler 2)

Borítókép: Carlo Ancelotti nem aggódik (Fotó: EPA/Enric Fontcuberta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.