Képtelen volt belőni a hétmétereseket a Szeged Flensburgban + Videó

Bánhidi Bence hiányát, Bodó Richárd piros lapját és a kihagyott hétmétereseket nem tudta elviselni a Szeged Flensburgban. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén a Szeged 25-21-re kikapott Flensburgban. A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Magyar Nemzet
2022. 03. 30. 22:20
SG Flensburg-Handewitt - Pick Szeged
Johannes Golla és Mikler Roland párharcát csak elvétve nyerte meg a magyar kapus Fotó: AFP/AXEL HEIMKEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kedvezőtlen előjelek ellenére kiválóan kezdődött a Pick-Szeged Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő mérkőzése a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. 

távollétében is volt ötlet, elképzelés, főképp türelem a szegedi akciókban, Dean Bombac nagy kedvvel irányított, Bodó Richárd két pontos lövéssel jelentkezett. Mikler Roland pedig a legszebb napjaira emlékeztető bravúrokat mutatott be a kapuban. 

Nem ízlett a Flensburgnak a szegediek nyitott védekezése, ráadásul úgy tűnt, a hazaiak vezére, Jim Gottfridsson megsérült, leült a padra, de nélküle is felkapaszkodott a földről a Bundesliga negyedik helyén álló nemzetközi alakulat. 

De ehhez kellett a Szeged indiszponált támadójátéka: Pastor csapata 10 perc játék után 5-4-re vezetett, de a következő kilenc percben csak egy gólt szerzett, és nem tudott mit kezdeni Buric kapus parádéival a másik oldalon. Mélyült a válság a 16. percben: Bodó túl kemény védekezését piros lappal honorálta a játékvezető, át kellett variálni a védekezést és persze a támadó játékot is. A félidő hajrája a Flensburgé volt. Buric feltornázta a védési statisztikáját 40 százalékosra. 

Két szegedi góllal indult a második félidő, de utána néhány pontatlanság, például egy elszórakozott Sostaric-ziccer miatt visszaállt a négy gólos különbség. És nem nagyon lehetett látni, vajon mitől fog kiesni a saját ritmusából a Felnsburg, vagy van-e még olyan váratlan taktikai húzás, amivel a Szeged teljesen új mederbe tudná terelni a találkozót. 

Fotó: AFP/DPA/AXEL HEIMKEN

Nemigen volt, mármint a magyar bajnokon úgy tűnt, hogy a kapuscsere segít. Mirko Alilovic érkezett egy hetesre 17-15-nél, ki is védte. Fel lehetett zárkózni egy gólra és Garciandia perceivel életet lehet a saját reményeibe a magyar bajnok. Legutóbb 7-6-nál volt egy a különbség. Flensburgi időkérés következett: ettől valamelyest meg is nyugodott a hazai csapat. 

A záró tíz percre Gottfridsson visszatért a pályára, két és három gól között billegett a különbség. Sebastian Frimmel és Mario Sostaric után Bogdan Radivojevic is kihagyott egy hétméterest. Többek között ezért nem csökkent a Szeged hátránya. Az utolsó percben labdája volt a Szegednek a „három gólos vereséghez”, de nem élt vele. 

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő: Flensburg–Pick Szeged 25-21 (14-10). A visszavágót a jövő héten játsszák. 

Borítókép: Mikler és Golla párharcából a német beálló többször került ki győztesen (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.