Saját anyja is nyilvánosan kritizálta Roberto Mancinit

Nehezen dolgozzák fel az olaszok, hogy a labdarúgó-válogatottjuk egymás után a második világbajnokságra sem jutott ki. Különösen bosszantja őket az Észak-Macedónia elleni váratlan csütörtöki fiaskó. Mancini mama felsorolta bűnösöket: Jorginho, Donnarumma és a pici fia…

Magyar Nemzet
2022. 03. 25. 21:40
null
FBL-WC-2022-EUR-QUALIFIER-NIR-ITA Fotó: PAUL FAITH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaszország hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett Észak-Macedóniától a vb-pótselejtező elődöntőjében, így nem lesz ott a katari tornán decemberben. Roberto Mancini szövetségi kapitányt, ahogy az ilyenkor megszokott, minden irányból támadják. De most onnan kapott kritikát, ahonnan senki sem várhatta: a saját édesanyjától.

– Én behívtam volna Mario Balotellit, mert hihetetlenül erős fizikailag, és a kapu előtt senki sem tudja megállítani – közölte Marianna Puolo, Mancini mamája.

Mint ismert, az olaszok hiába támadták végig a macedónok elleni meccset, képtelenek voltak a kapuba találni, ezen segíthetett volna az asszony szerint Balotelli, akit januárban Mancini meghívott az edzőtáborba, végül azonban nem szorított helyet neki a keretben. Balotelli jelenleg a török élvonalban játszik, ahol 25 meccsen 11 gólja van az idényben.

De nem ez volt Mancini egyetlen hibája az édesanyja szerint.

– Sajnos az olyan hibák, mint Jorginhóé, megbosszulják magukat. Nem akarok ujjal mutogatni rá, de ha sorra hagyod ki a tizenegyeseket...

Jorginho még a selejtezős csoportban mindkét Svájc elleni meccsen elhibázott egy büntetőt, emiatt kényszerültek egyáltalán pótselejtezőre az Eb-győztes olaszok.

Itt még nem volt vége, Marianna Puolo a kapust, Gianluigi Donnarummát is a vádlottak padjára ültette.

– A macedónoknak összesen egy kapura lövésük volt az egész meccsen, talán Donnarumma azt kivédhette volna, de már kár is erre a szót fecsérelni – summázta Mancini mamája.

Nem tudhatjuk, mi fáj jobban, a vereség vagy az otthoni verdikt.

Borítókép: Roberto Mancini (Fotó: Paul Faith)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.