A Ferencváros kiemeltként várhatja a BL-selejtezők júniusi sorsolását

Azzal, hogy a Ferencváros az Újpest legyőzésével már biztos aranyérmese a labdarúgó NB I-nek, ismét indulhat a Bajnokok Ligájában, amelynek az első selejtezőkörében kiemelt lesz, az UEFA június közepén tartja meg a sorsolást.

Magyar Nemzet
2022. 04. 26. 8:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap eldőlt, a Ferencváros megnyerte a magyar bajnokságot, és ezzel jogot szerzett az indulásra a Bajnokok Ligája selejtezőin. Az is biztos, hogy a Fradi az első selejtezőkörben kezd, és négy párharc megnyerése esetén kerülhet fel a 32 csapatos főtáblára, valamint az is tényként kezelhető, hogy kiemeltként várja első párharcát 15.500-as UEFA-együtthatójával, amelyet az utóbbi öt évben nyújtott nemzetközi kupaszereplésével ért el. 

 

 

Ennek az értéknek köszönhetően a Ferencváros biztosan nem kerülhet össze olyan csapatokkal az első körben, mint a legutóbb BL-csoportkörös svéd Malmö, az Európa-ligában nyolc közé jutott norvég Bodö/Glimt, a korábbról jól ismert bolgár Ludogorec, a finn HJK, a szlovák Slovan, a görög, a román vagy a horvát bajnok. 

A várható ellenfelekről még nem sokat lehet tudni, mert sok bajnokságban még nincs meg az aranyérmes, ugyanakkor annyi biztos, hogy a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk, a feröeri KÍ Klaksvík, a kazah Tobol Kosztanaj, az északmacedón FK Skupi, a grúz Dinamo Batumi vagy a Puskás Akadémiát tavaly nyáron az Európa-konferencialigából kettős győzelemmel kiejtő lett RFS Riga sem lesz kiemelt az örmény, a lengyel, az albán, a máltai és a koszovói bajnok mellett. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Ferencváros továbbjut az első selejtezőkörből, kiemelt lesz a másodikban is.
Az UEFA június 14-én készíti el az első, június 15-én pedig a második selejtezőkör párosítását.

Borítókép: Az Újpest ellen a Fradinak meg kellett küzdenie a győzelemért (Fotó: Mirkó István)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.