A Fradi edzője szerint csapata jobban akarta a győzelmet, mint az Újpest

A Ferencváros edzője örült, hogy két legyet ütött egy csapásra a csapata. Nem csak a derbit, a bajnokságot is megnyerte. Sztanyiszlav Csercseszov azt szeretné, hogy a bajnokságból hátralevő néhány meccset is telt ház előtt játssza a csapata a Groupama Arénában.

2022. 04. 24. 20:32
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szerencsés helyzetben voltunk, hogy egyszerre játszhattunk a bajnoki címért és a derbi megnyeréséért. A játékunk minőséget tekintve nem a legjobb produkciónkat mutattuk be, de szerintem a nézők érdekes meccset láthattak – kezdte a Ferencváros edzője.

Sztanyiszlav szerint az akarat döntött csapata javára az Újpest elleni derbin. – A meccs előtt megbeszéltük, hogy nagy akarással kell küzdenünk, és sem az akarásnak, sem pedig a koncentrációnak sem szabad lankadnia.

A Fradi edzője az Újpest később kezezés miatt visszavont gólja után sem esett kétségbe.  – Semmi különös nem volt a részemről, tisztában vagyok azzal, hogy a játékvezető dolga megítélni a vitás helyzeteket. És ha Croizet lövése után Karakó játékvezető gólt ítél, akkor is lett volna még pár percünk változtatni az eredményen. Végső soron örülök, hogy hazai pályán tudtunk ünnepelni a szurkolókkal – folytatta Csercseszov, hozzátéve, hogy örül, amiért felszabadultan ünnepelhetett a szurkolókkal a mérkőzés végén.

– Az egész szezonban mögöttünk álltak, most volt lehetőségem kinyilvánítani a köszönetemet. Örülök, hogy telt házas mérkőzést játszottunk. Remélem, hogy a bajnokságból hátralevő pár fordulóban is telt házas meccseket játszhatunk – mondta a bajnokcsapat edzője.

Újságírói kérdésre nem szeretett volna arról beszélni, hogy vajon miben volt jobb a Ferencváros az NB I többi csapatánál. – Nem lenne korrekt a részemről a többi csapatról beszélni – mondta sportszerűen az FTC mestere. Kiderült, hogy a bajnokságból hátralevő néhány fordulót részben a kísérletezés jegyében játssza a csapata.  – Még előttünk áll a bajnokságból hátralevő néhány mérkőzés és a kupadöntő. Az a dolgunk, hogy formában maradjunk. Stjepan Loncar piros lapot kapott az Újpest ellen, és vannak sérültjeink. Tehát részben kényszerből, de változtatnunk kell – zárta a sajtótájékoztatót Sztanyiszlav Csercseszov.

Borítókép: Csercseszov együtt örült a szurkolókkal (Fotó: Mirkó István)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.