Dibusz Dénes: Megjártuk a poklot az Újpest ellen

Monoklit kapott és majdnem a Fradi bajnoki címébe került Dibusz Dénes hibája az Újpest elleni derbi hosszabbításában az NB I 29. fordulójának rangadóján, de a VAR kisegítette a válogatott kapust, aki érthetően megkönnyebbült.

Magyar Nemzet
2022. 04. 24. 19:54
Dibusz Dénes a pályán élte végig a Fradi felemelkedését Fotó: Tumbász Hédi Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi szurkolói már ünnepelték csapatuk sorozatban negyedik, összességében 33. bajnoki címét, de a 95. percben jött a dráma. Egy jobb oldali beadás után Dibusz az ötösnél rosszul ért a labdába, amely az újpesti Yohan Croizet elé kerül, aki befelé húzott, majd a jobb alsóba lőtt 12 méterről. 2-2, az FTC még mégsem bajnok.

Vagy mégis? A VAR vizsgálta az esetet, mivel a labda Croizet kezére hullott, és végül Karakó játékvezető visszavonta a találatot. Maradt a 2-1, vele együtt az FTC-győzelem a derbin és a bajnoki cím bebiztosítása.

Érthető, hogy megkönnyebbülten nyilatkozott a lefújás után az M4 Sport kamerája előtt.

– Megjártuk a poklot – ismerte el a Fradi kapusa. – Én egyből úgy láttam, hogy kéz volt, szóltam is miatta, de először nem nagyon akart hinni nekem a játékvezető. Örülök, hogy a videószobában kisegítették őt. Gyorsan hátrányba kerültünk a meccsen, de szerencsére sikerült fordítanunk, és hamarabb is lezárhattuk volna a mérkőzést. Végletekig kiélezett csata volt.

Dibusz egy monoklit is szerzett a rangadón, a szeme alatt vérző seb éktelenkedett egy ütközés után. Talán emiatt nézte el azt a beadást a végén?

– Nem befolyásolt a játékban – árulta el a válogatott kapus. – Miután eltalálták az arcomat, hirtelen azt sem tudtam, mi van, csak azt vettem észre, hogy vérzik a seb, de aztán megnyugtattak a kispadról, hogy nincsen nagyobb gond.

Dibusz az Újpest elleni meccsen bravúrokat is bemutatott, és az egész idényben a Fradi vezére volt, ami mellett a válogatottban is jó teljesítményt nyújtott. Ötödször lett magyar bajnok a Ferencváros csapatával.

Borítókép: Dibusz Dénes az Újpest elleni aranymeccsen (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.