A Liverpool sztárját a sportminiszter győzködte a távozásról

Jövő nyáron lejár Mohamed Szalah szerződése a Liverpool labdarúgócsapatával, a hosszabbítás ügye hónapok óta húzódik. Egyiptom sportminisztere azt mondta a támadónak a nemzet vb-kvalifikációs kudarca után, hogy váltson klubot, de Szalah célja a maradás.

Magyar Nemzet
2022. 04. 05. 11:49
Atletico de Madrid vs Liverpool FC
epa09533149 Liverpool's striker Mohamed Salah celebrates after scoring the 3-2 lead during the UEFA Champions League group B soccer match between Atletico Madrid and Liverpool FC at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, 19 October 2021. EPA/Chema Moya Fotó: Mohamed Szalah az Atlético Madrid ellen is betalált.EPA/Chema Moya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt héten Egyiptom válogatottja tizenegyespárbajban vereséget szenvedett Szenegáltól, és ezzel nem jutott ki a 2022-es katari világbajnokságra. A kudarcban Szalah főszereplő volt, ugyanis a Liverpool sztárja is hibázott a vb-szereplésről döntő párbajban. Emiatt is beszélt róla Egyiptom sportminisztere, akit a Daily Mail idézett.

– Egyiptomban különböző kampányok zajlanak Szalah ellen, térdre akarják őt kényszeríteni, de arra kértem őt, hogy ne figyeljen ezekre a hangokra – jelentette ki Achraf Sobi, aki a 29 éves támadó liverpooli jövőjébe is megpróbált beavatkozni.

– Szalah és én találkoztunk a repülőtéren a Szenegál elleni meccs után, ami miatt elestünk a vb-szerepléstől, és azt mondtam neki, felejtse el, ami történt, és arra koncentráljon, ami ezután következik – árulta el a sportminiszter.

Azt javasoltam neki, hogy folytassa egy másik klubban a karrierjét, ne a Liverpoolban, de az ő célja most az, hogy meg tudja hosszabbítani a szerződését az angol klubbal.

Sajtóhírek szerint Szalah tavaly decemberben visszautasította a Liverpool heti 400 ezer fontos fizetési ajánlatát, ám azóta közeledtek az álláspontok a hosszabbítás ügyében. Ezt a csapat hétfői sajtótájékoztatóján a vezetőedző, Jürgen Klopp is megerősítette, aki szerint jól haladnak a tárgyalások.

– Nincs új mondanivaló jelenleg, ami jó. Az érintett felek beszélnek egymással, nekem ez a legfontosabb – kommentálta a helyzetet Klopp a Liverpool Benfica elleni keddi Bajnokok Ligája-negyeddöntő első, Lisszabonban sorra kerülő mérkőzése előtt.

Szalah a Liverpool legértékesebb játékosa a 100 millió eurós becsült árával. 2017-ben az AS Romától szerződtette a támadót az angol csapat 42 millió euróért, és azóta páratlan sikereket ért el az Anfield Roadon. 240 mérkőzésen 153 gólt szerzett a Vörösök mezében, kétszer volt a Premier League gólkirálya, és főszereplője volt az együttes 2019-es BL-győzelmének, majd a harminc éve várva várt angol bajnoki cím megszerzésének 2020-ban.

Borítókép: Mohamed Szalah (Fotó: EPA/Chema Moya)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.