Fucsovics legyőzőjét nem lehetett megállítani Miamiban

A 18 éves Carlos Alcaraz két játszmában legyőzte Casper Ruudot a miami ATP 1000-es tenisztorna döntőjében, ezzel a viadal történetének legfiatalabb győztese lett.

Magyar Nemzet
2022. 04. 03. 21:39
KECMANOVIC, Miomir
Miami Gardens, 2022. április 1. A spanyol Carlso Alcaraz a szerb Miomir Kecmanovic ellen játszik a miami tenisztorna férfi egyesének negyeddöntõjében 2022. március 31-én. Alcaraz 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (7-5) arányban gyõzött. MTI/EPA/Cristobal Herrera Fotó: Cristobal Herrera
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miami második fordulóban Carlos Alcaraz ellen Fucsovics Márton nem tudta borítani a papírformát, de azt még nem sejtettük, hogy a 18 éves spanyol játékos történelmi menetelést kezdett el a magyar éljátékos ellen.

Alcaraz Fucsovics után két játszmában győzte le a korábbi US Open-bajnok Marin Cilicet, a harmadik kiemelt Sztefanosz Cicipaszt és a címvédő Hubert Hurkaczot, egyedül a papíron mindegyiknél könnyebb ellenfél, Miomir Kecmanovics ellen került közel a kieséshez.

Élete első mesterverseny-döntőjében az ezen a szinten szintén debütáns Casper Ruud várt Alcarazra. A finálét a huszonhárom éves norvég kezdte jobban, 4:1-re vezetett az első játszmában. Utána azonban Alcaraz átvette az irányítást, és megfordította a szettet.

A lendület vitte tovább a fiatal spanyolt, aki a második játszmában is ellépett 3:0-ra, s ezúttal nem volt fordulat: Alcaraz győzött, s a miami verseny történetének legfiatalabb győztese lett. Sőt, valamennyi mestertornát figyelembe véve is csak ketten arattak nála fiatalabban végső sikert: Michael Chang és

Alcaraz a győztes pont után azonnal felmászott a lelátóra edzőjéhez, Juan Carlos Ferreróhoz, aki annak ellenére utazott a döntőre vissza Miamiba, hogy néhány napja elhunyt az édesapja.

Carlos Alcarazt jövő héten már a tizenegyedik helyen jegyzik a világranglistán. Ha azonban csak az idei tornákon szerzett pontokat számoljuk, Alcaraznál csupán a nagy előd, Rafael Nadal teljesített jobban 2022-ben.

Miami tenisztorna

Férfi döntő

Alcaraz (spanyol, 14.)–Ruud (norvég, 6.) 7:5, 6:4

Női döntő

Swiatek (lengyel, 2.)–Oszaka (japán) 6:4, 6:0

Borítókép: Carlos Alcaraz (Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.