Djokovics örülhet, újabb szenzációs spanyol–szerb teniszcsata

Danyiil Medvegyev miami negyeddöntős veresége azt jelenti, hogy jövő héten is Novak Djokovics vezeti az ATP-világranglistát. A szerb fiatal honfitársa, Miomir Kecmanovics remek játékának is örülhetett, de végül a huszonkét éves játékost legyőzte a nála is négy évvel fiatalabb Carlos Alcaraz.

2022. 04. 01. 7:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tenisztörténelem egyik legnagyobb rivalizálásának két főszereplője Novak Djokovics és Rafael Nadal. Az 58 egymás elleni meccsük számos klasszikus meccset és rendkívül kiegyensúlyozott örökmérleget hozott (30-28 Djokovics javára), s ki tudja, hol van még a vége…

Azonban Miamiban már egy új spanyol–szerb párosítás hozott elképesztő teniszmeccset. Nincs semmi garancia arra, hogy a tizennyolc éves Carlos Alcaraz és a huszonkét éves Miomir Kecmanovics akár csak megközelíti az elődök párharcát, de a mesterverseny negyeddöntőjében vívott, első egymás elleni meccsük minden igényt kielégített.

A döntő szett, tie breakben véget érő találkozót Alcaraz nyerte. A spanyol szupertini korábban Fucsovics Mártont is búcsúztatta a miami ATP 1000-es tornán, és Indian Wells után az idei második mesterversenyen is elődöntőt vívhat. Ő a legfiatalabb játékos valaha, aki az úgynevezett Napfényes Dupla (Sunshine Double, Indian Wells és Miami) mindkét állomásán eljutott a legjobb négy közé. Az ATP a 19 évesek felsorolásakor későbbi világelsőket (Nadal, Djokovics, Andy Murray és Andre Agassi) talált…

Alcaraz ellenfele az elődöntőben a címvédő Hubert Hurkacz lesz, aki legyőzte Danyill Medvegyevet. Az orosz játékosnak erre az egy győzelemre lett volna szüksége, hogy visszaszerezze a világelsőséget Djokovicstól, így viszont a szerb örülhet, ő kezdi meg az ATP-rangsor élén a salakszezont, amelyben a vírusvédelmi előírások enyhítése már lényegében teljes versenyprogramot engedélyez neki.

Hurkacz a férfiteniszben manapság rendkívül ritka dupla menetelést mutat be, párosban az amerikai John Isnerrel az oldalán már döntőbe jutott Miamiban, az Australian Open győztes Thanasi Kokkinakis, Nick Kyrgios duó legyőzése után.

A nők között már a miami torna korábbi szakaszában eldőlt, hogy Iga Swiatek lesz az új világelső. A lengyel játékos azóta is megállíthatatlanul menetel, egyetlen játszmát sem veszített a WTA 1000-es versenyen, a magyar idő szerint péntek hajnali, Jessica Pegula elleni elődöntője (6:2, 7:5) volt a legszorosabb meccse a döntőig vezető úton.

Swiatek ellenfele a fináléban a korábbi világelső Oszaka Naomi lesz, aki nagy csatában győzte le az olimpiai bajnok Belinda Bencicet a másik elődöntőben. Úgy tűnik, a japán teniszező új pszichológusa máris megszolgálta a pénzét.

Miami tenisztorna

Férfiak, negyeddöntők

Hurkacz (lengyel, 8.)–Medvegyev (orosz, 1.) 7:6, 6:3

Alcaraz (spanyol, 14.)–Kecmanovics (szerb) 6:7, 6:3, 7:6

korábban:

F. Cerúndolo (argentin)–Sinner (olasz, 9.) 4:1-nél Sinner feladta

Ruud (norvég, 6.)–Zverev (német, 2.) 6:3, 1:6, 6:3

 

Nők, elődöntők

Oszaka (japán)–Bencic (svájci, 22.) 4:6, 6:3, 6:4

Swiatek (lengyel, 2.)–Pegula (amerikai, 16.) 6:2, 7:5

Borítókép: A nagy csata végén Kecmanovics (balra) gratulálhatott Alcaraznak (Fotó: Twitter/Tennis HQ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.