Spanyol csodagyerek állta Fucsovics Márton útját + videó

Sima meccsen, két szettben kapott ki Fucsovics Márton a mindössze 18 éves spanyol szupertehetségtől, Carlos Alcaraztól a Miamiban zajló kemény pályás tenisztornán.

Magyar Nemzet
2022. 03. 27. 8:12
Davis Cup Qualifier between Australia and Hungary
epa09800639 Marton Fucsovics of Hungary in action against Thanasi Kokkinakis of Australia during the Davis Cup Qualifier between Australia and Hungary in Sydney, Australia, 04 March 2022. EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Fotó: EPA/DAN HIMBRECHTS Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alcaraz mindkét játszmát remekül kezdte, az elsőben 3:0-ra, a másodikban 5:1-re elhúzott, innen pedig magyar ellenfelének már nem volt esélye, 6:3, 6:2-es győzelmet aratott a spanyol.

Egy kis lazaság is belefért Alcaraznak a meccsen:

A végeredmény a papírformát igazolta, Alcaraz a világranglista 16. helyén áll (Fucsovics az 55.), és hamarosan alighanem top 10-es játékos lesz belőle. A fiatal játékos tavaly a US Openen robbant be a nemzetközi élmezőnybe, amikor is 18 évesen a negyeddöntőig menetelt, ott is csak egy sérülés állította meg, útközben ráadásul legyőzte a torna harmadik kiemeltjét, Sztefanosz Cicipaszt is.

Alcaraz ezzel az Open-éra legfiatalabb negyeddöntőse lett a Grand Slamben, a világranglistán egyből a legjobb negyven közé került, többek közt Fucsovicsot is megelőzve. Jelzésértékű: a nagy előd spanyol klasszis, ennyi idősen még nem szerepelt a top 50-ben.

Nem múló fellángolás volt Alcaraz teljesítménye, aki az idei Australian Openen a harmadik fordulóban a későbbi elődöntős Matteo Berrettini ellen ugyan kiélezett meccsen veszített, de februárban visszavágott az olasznak a Rio Openen, amelyet Alcaraz meg is nyert, a döntőben Diego Schwartzman volt az áldozata. Ez volt Alcaraz első ATP 500-as tornagyőzelme.

Ezután Indian Wellsben is jól szerepelt, ahol az elődöntőig menetelt. Ott spanyol rangadót rendeztek, és Nadal még jobb volt nála, később a tornát is megnyerte a teniszlegenda. De a jövő Alcarazé, ezt Fucsovics is egyre inkább érezheti, aki tavaly találkozott a csodagyerekkel először, és három szettben már akkor is veszített, de a mostani simább vereség volt.

Alcaraz a következő fordulóban a ranglistán 21. helyezett Marin Ciliccsel találkozik a 9,5 millió dollár (3,2 milliárd forint) összdíjazású tornán Miamiban.

Borítókép: (Fotó: EPA/Dan Himbrecht)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.