A tökéletes mérkőzés legyőzte a koronavírust

Novak Djokovics és Rafael Nadal 58. egymás elleni mérkőzése a tenisztörténelem klasszikusai között kap helyet. Andy Murray szerint ez volt a tökéletes teniszmeccs, győztesként Djokovics érthet egyet vele.

2021. 06. 11. 23:35
Djokovics a tökéletes meccsen
Forrás: Twitter/Roland Garros
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az álompárosítások minden sportágban hoznak néha a vártnál simább meccseket. A tavalyi Roland Garros-döntőben például szinte lemosta a salakról Novak Djokovicsot, akkor csak a spanyol játékára használták a tökéletes jelzőt.

Idén már az elődöntőben egymás ellen léptek pályára, és 5:0-ig ugyanúgy alakult a meccs, mint a 2020-as finálé. Ami utána jött, az viszont minden várakozást felülmúlt. Kettejük korábbi riválisa, Andy Murray nem kertelt, tökéletesnek nevezte a két klasszis mérkőzését, az idei Garroson negyeddöntős Diego Schwartzman pedig megkérdőjelezte, hogy ő és a többi földi halandó vajon ugyanazt a sportágat játsszák-e, mint Nadal és Djokovics.

A hihetetlen labdamenetek futószalagon követték egymást, ahogy a szoros játékok is. A harmadik szett tie breakbe torkollott, a felsorolt faktoroknak köszönhetően 93 percig tartott, és végül a szerb világelső javára dőlt el, aki így egy játszmára került attól, hogy legyőzze Nadalt a Roland Garroson.

Mivel az első elődöntő sem volt rövid, Djokovicsék már eleve későn kezdtek, így papíron közeledett a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő kijárási korlátozás határideje és a stadion kiürítése. A harmadik szett után azonban bejelentették a helyszínen, hogy a hatóságok a mérkőzés végéig engedélyezték a nézőknek, hogy a helyszínen maradjanak. Nadal és Djokovics játékának színvonala ezt is elérte, a bejelentést fogadó üdvrivalgás is a két klasszisnak szólt, bár efféle reakcióból egyébként is kijutott nekik a találkozó során. Ha telt ház nem is lehetett, a tökéletes mérkőzés így közel tökéletes körítést is kapott.

Rafael Nadal 2005-ös bemutatkozása óta tizenháromszor nyerte meg a Roland Garrost, miközben mindössze két játékostól, Robin Söderlingtől és Novak Djokovicstól kapott ki. A névsor az idei elődöntőben sem módosult, de a szerb játékos neve mellett immár két győzelem áll a salakkirály ellen, a vörös borítás Grand Slam-tornáján. Djokovics a vasárnapi döntőben 19. GS-trófeájáért harcol, nagyon megközelítheti a 20-szal közösen csúcstartó Nadalt és Roger Federert. Már csak azt nem szabad kihagyni a számításból, hogy 2015-ben, amikor először legyőzte Nadalt a Garroson, Djokovics a döntőt elveszítette Stan Wawrinka ellen. Wawrinka szerepét idén Sztefanosz Cicipasz kívánja magának.

Roland Garros, férfi egyes, elődöntő

Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 3.) 3:6, 6:3, 7:6, 6:2

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.