Golovin a sorsolásról: a csoportunk elfogadható, az águnk nagyon erős

A magyar női kézilabda-válogatott a világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégiával, a legutóbbi Eb-bronzérmes Horvátországgal és a tornaújonc Svájccal került egy csoportba a novemberben kezdődő szlovén, észak-macedón, montenegrói közös rendezésű Európa-bajnokságon. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány részben elégedett a sorsolással, s ha a norvégok helyett a lengyeleket kaptuk volna a csoportban, nem lenne semmilyen hiányérzete. Így azonban van.

2022. 04. 28. 18:17
golovin vlagyimir
A kapitány részben elégedett Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehetett volna sokkal rosszabb: megkaphattuk volna a társházigazda Szlovéniát, Németországot, az előző vb-n ezüstérmes Spanyolországot vagy akár Szerbiát is. Ezen csapatokat azonban elkerülte a magyar válogatott a novemberben kezdődő női kézilabda-Európa-bajnokságon. 

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata a harmadik kalapból az előző Eb bronzérmesét, Horvátországot, a negyedikből pedig a tornaújonc Svájcot kapta. Az első kalapból pedig egy igazi nagyágyúval, Norvégiával találkozik a válogatott. A csoportból az első három válogatott jut tovább a középdöntőbe, ahol a B csoport három továbbjutója ellen játszik mérkőzést. A leendő ellenfelek pedig: Dánia, Svédország, Szlovénia és Szerbia. Mindegyik erős csapat. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány nem rejtette véka alá a véleményét.
– A csoportbeosztásunk elfogadható, bár az lett volna az igazi, ha nem a norvégokat, hanem a lengyeleket sorsolják hozzánk. De természetesen tudom, hogy ez nem kívánságműsor. A legutóbbi Eb-n bronzérmes Horvátország elleni utolsó találkozásunk nem szép emlék. Norvégiát senkinek sem kell bemutatni, a világ- és Európa-bajnoki címvédő magas színvonalat képvisel. Svájc a kakukktojás a csoportban, ők még nem szerepeltek Európa-bajnokságon, idén az oroszok kizárása miatt kapták meg a lehetőséget. Ellenük kezdünk, utána a horvátokkal folytatjuk. Majd jöhet a középdöntő. Hivatalos célt még nem fogalmazott meg a szerepléssel kapcsolatban a kézilabda-szövetség elnöksége, de mi nyilván mindent megteszünk azért, hogy az Eb után kedvezőbb legyen a helyzetünk a 2024-es párizsi olimpiai kvalifikáció felé vezető úton – mondta a Magyar Nemzetnek Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A csoport (Ljubljana): Norvégia, Magyarország, Horvátország, Svájc
B csoport (Celje): Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia,
C csoport (Szkopje): Franciaország, Hollandia, Észak-Macedónia, Románia
D csoport (Podgorica): Lengyelország, Montenegró, Németország, Spanyolország

A magyar válogatott programja az Eb csoportjában: 

Magyarország–Svájc: november 4. 
Magyarország–Horvátország: november 6. 
Magyarország–Norvégia: november 8.

Borítókép: Golovin csak részben elégedett az Eb-sorsolással (Fotó: Mirkó István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.