Gulácsi Péterék kiütötték a Dortmundot idegenben

Nagy meglepetés született a Bundesliga 28. fordulójának legnagyobb rangadóján, ugyanis a magyarokkal felálló RB Leipzig 4-1-re kiütötte a Dortmundot idegenben szombaton. Volt salzburgi hőse volt a mérkőzésnek, de nem Szoboszlai Dominik és nem is a Willi Orbán által a pályáról leradírozott Erling Haaland.

Magyar Nemzet
2022. 04. 02. 20:24
Borussia Dortmund - RB Leipzig
Borussia Dortmund-RB Leipzig Fotó: Europress/AFP/BERND THISSEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ami Szoboszlait illeti, hiába nyilatkozott róla végre őszintén és alapvetően pozitívan a Leipzig vezetőedzője, Domenico Tedesco a meccs előtt, Dortmundban sem jutott neki több epizódszerepnél, mivel csak a 78. percben cserélték be, amikorra már eldőltek a lényeges dolgok.

Ellenben a lipcseiek másik két magyarja, a kapuban és a védelem közepén szokás szerint kezdő volt a rangadón.

Nagy elánnal kezdett a Bundesliga második helyén álló Dortmund, amely igyekezett volna tartani a lépést a Freiburgját 4-1-re elintéző éllovas Bayern Münchennel. Az első húsz percben sorjáztak a hazai helyzetek, de gól nem született.

Aztán a 21. percben egy csapásra minden megváltozott. Christopher Nkunku ugratta ki Konrad Laimert, aki szépen átemelte a labdát a kifutó dortmundi kapus felett, s máris vezetett a Leipzig – 0-1.

Ezután a Dortmund próbálkozott helyrehozni a hibát, de a 31. percben újra jött Laimer. Az osztrák középpályás lövése megpattant egy védőn, így kötött ki a kapuban – 0-2.

Konrad Laimer volt a meccs hőse Fotó: Europress/AFP/Bernd Thissen

Marco Reusék ezután végképp lefagytak, nem igazán tudott mit kezdeni a Dortmund azzal, hogy némileg váratlanul kétgólos hátrányba került. A Leipzig pedig jobb csapat annál, hogy innen hagyja felállni a megrogyott ellenfelet, így a mérkőzés bő fél óra után el is vesztette az izgalmi faktorát.

A második félidő elején vitte be a KO-val felérő harmadik ütést a Leipzig, az 58. percben Laimer ezúttal zseniális mozdulattal gólpasszt adott Nkunkunak – 0-3.

Kétségkívül a volt salzburgi osztrák volt a meccs embere a két góljával és egy gólpasszával.

Ami a másik két volt salzburgit illeti, végre a pályán is találkozott a Bundesligában az egymással jó barátságot ápoló Haaland és Szoboszlai. A norvég csatárnak sok öröme nem lehetett a meccsben,

Szoboszlainak viszont volt egy remek akciója: két dortmundi védőt csapott be, Akanjit ráadásul látványos megkerülős csellel, de a lövésre már nem maradt elég ereje.

Gulácsi és a több nagy mentést is bemutató, Haalandot nagyszerűen semlegesítő Orbán végig a pályán maradt a lipcseieknél, csak azt sajnálhatták, hogy a 84. percben Malen góljával szépített a Dortmund, így oda lett a hibátlan teljesítményük – 1-3.

A Leipzig azonban visszaállította a háromgólos különbséget, a Barcelonával is hírbe hozott Dani Olmo lőtt nagy gólt a 87. percben – 1-4.

Vereségével a Dortmund maradt a második helyen, de kilenc pontra nőtt a hátránya a Bayern München mögött, a Leipzig viszont megszilárdította a helyét a BL-indulást érő negyedik helyen, hiszen három ponttal ellépett az ötödik Freiburgtól.

Borítókép: Willi Orbán küzd Erling Haalanddal (Fotó: Europress/AFP/Bernd Thissen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.