Ízelítő az Atlético pokróc, provokatív stílusából + videó

Antifutball és provokáció. Így jellemezhetjük az Atlético Madrid stílusát a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-meccsen. A negyeddöntő első mérkőzésén több ingerlő jelenet volt, Ángel Correa akár piros lapot is kaphatott volna azért, ahogy megrúgta a fekvő Jack Grealish-t.

Magyar Nemzet
2022. 04. 06. 9:10
Correa
775788777
Manchester City's English midfielder Jack Grealish (R) reacts after having the ball kicked at him during the UEFA Champions League Quarter-final first leg football match between Manchester City and Atletico Madrid at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on April 5, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legdurvább jelenet a 83. percben volt a Manchester City–Atlético Madrid meccsen. A hazaiaktól egy ütközés után a gyepen feküdt a partvonal mentén, amikor érkezett Ángel Correa és elemi erővel, teljesen szükségtelen az angol futballista hasába rúgta a labdát. Kitört az indulat az argentin játékosból. Tegyük hozzá azt is, hitelesebb lett volna Grealish fájdalma, ha nem az arcát fogja az eset után.

Ekkor elpattantak a pattanásig feszült indulatok. Több játékos is egymásnak ugrott, a két edző, Pep Guardiola és Diego Simeone igyekezett őket visszafogni.

A balhé visszafogottan bár, de a pályán folytatódott. Savic és Vrsaljko évődött kissé balkáni stílusban Grealish-sel, az angolt persze ekkor sem kellett félteni...

A Manchester City csatát nyert, de a háború folytatódik Madridban...

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Keddi eredmények:

Manchester City (angol)–Atlético Madrid (spanyol) 1-0 (0-0)
Manchester, 52 018 néző, jv.: Kovács (romániai). Gólszerző: De Bruyne (70.)

Benfica (portugál)–Liverpool (angol) 1-3 (0-2)
Lisszabon, Estádio da Luz, jv: Jesús Gil Manzano (spanyol). Gólszerző: Darwin Núnez (49.) ill. Konaté (17.), Mané (34.), L. Díaz (87.) 

Szerdai program:

Chelsea–Real Madrid 21.00 (tv: M4 Sport)
Villarreal–Bayern München 21.00 (tv: Sport 2)

Borítókép: Grealish a földön, Guardiola és Simeone igyekszik csitítani a játékosokat (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.