Koronavírusos Marco Rossi válogatottjának bundesligás alapembere

Schäfer Andrásra rájár a rúd Németországban. Rövid ott-tartózkodása alatt kétszer is sérüléssel bajlódott, most pedig betegség miatt hagyja ki az Union Berlin következő meccsét, elkapta a koronavírust.

Magyar Nemzet
2022. 04. 27. 18:26
Hertha BSC - 1. FC Union Berlin
09 April 2022, Berlin: Soccer: Bundesliga, Hertha BSC - 1. FC Union Berlin, Matchday 29, Olympiastadion.Union Berlin's Andras Schäfer. IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Sören Stache/dpa (Photo by SOREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és Timo Baumgartl betegség miatt hiányoznak majd, András elkapta a koronavírust – jelentette be az Union Berlin vezetőedzője, Urs Fischer a Bundesligából már kiesett, utolsó helyezett Greuther Fürth elleni pénteki hazai bajnoki előtt a klub sajtótájékoztatóján, amelyből a Kicker idézett.

A magyar válogatott alapembere januárban szerződött a DAC-tól a Bundesliga-klubhoz, amelyben eddig mindössze hét mérkőzésen lépett pályára. Ennek oka, hogy eleve sérülten érkezett meg Berlinbe, majd azután, hogy felépült és debütált, szinte rögtön újra megsérült.

Március eleje óta már nem voltak ilyen problémái, fokozatosan egyre többet kezdett el játszani, ám épphogy belelendülhetett volna, most betegség miatt kell pihenőre vonulnia.

Pedig az elmúlt hét végén Schäfer először volt kezdő az Unionban, és a csapata 2-1-es bravúrgyőzelmet aratott az RB Leipzig otthonában szombaton. Kellett a sikerélmény a 23 éves középpályásnak, aki néhány nappal korábban ugyancsak a lipcseiek ellen hibázott.

A Német Kupa elődöntőjében Emil Forsberg a vele szemben gyengén védekező Schäfer mellől szerezte a Leipzig győztes gólját.

A magyar játékos összetört a vereség után, csapattársai közül Robin Knoche, majd a Leipzig magyar kapusa, is hosszan vigasztalta őt. Schäfer hibája a német médiában sem maradt észrevétlen, a Berliner Zeitung a cikkében kiemelte, hogy az övé „volt a döntő hiba az Union kiesésében”.

A lap szerint védekezésben még sokat kell tanulnia Schäfernek, szerintük ez az eset is megmutatta, hogy ő „elsősorban támadó középpályás és nem védő”. Ugyanakkor a szerző hozzátette, hogy Schäfer a „labdabiztosságával a következő években sokszor segítheti még az Uniont”.

Mihelyt kiheverte a koronavírust.

Borítókép: Schäfer András az Union Berlin mezében (Fotó: Sören Stache/DPA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.