Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Csercseszov a Fradival nem játssza el ugyanazt, mint a Legiával

Este kilenckor már otthon volt, a játékosoknak pedig egy nap szabadságot sem adott Sztanyiszlav Csercseszov, miután vasárnap az Újpest legyőzésével bebiztosította története 33. magyar bajnoki címét a Ferencváros labdarúgócsapata. A zöld-fehérek orosz vezetőedzője hazájában adott interjút, amelyből kiderült, Budapest más, mint Varsó, valamint irány a Bajnokok Ligája.

Magyar Nemzet
2022. 04. 27. 15:21
Sztanyiszlav Csercseszov bajnoki címmel kezdett a Népligetben Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elnökkel, a vezetőséggel és a srácokkal ültünk egy órát a stadionban. Kilenc órakor már otthon voltam. Hétfőn edzésünk volt, nem adtam szabadnapot a csapatnak– árulta el az orosz Championat.com-nak adott interjúban, amelyet a Csakfoci.hu szúrt ki.

Csercseszov a pénteki, Paks elleni – számukra már tét nélküli – bajnokira hivatkozva indokolta meg a szigort, mint fogalmazott, ilyen a „normális munkafolyamat”.

No igen, a bajnoki cím már zsebben, de az idény még nem ért véget, a munka tehát még nincs elvégezve. Annál is inkább, hogy a Fradi épp a Paks ellen kupadöntőt játszik még, azaz duplázhat, ami még az elmúlt három év sikeredzőjének, Szergej Rebrovnak sem sikerült, legutóbb Thomas Doll tudta egy idényen belül az NB I-et és a kupát is megnyerni a Fradival 2016-ban.

– Ez így van, de erre még nem gondolunk – válaszolta a felvetésre Csercseszov. – Még három bajnoki meccsünk van a kupadöntőig, van min dolgozni. Ráadásul a legutóbbi meccs után a srácoknak kisebb sérüléseik is vannak. Mindannyiukat helyre kell hoznunk. A Ferencváros hat éve nem tudott duplázni. Jó lenne tehát megnyerni a kupát is, hogy ebből a szempontból is bekerüljünk a klub történetébe.

Az orosz edző a decemberben menesztett Peter Stögertől vette át az irányítást az Üllői úton, tehát az első fél éve végén máris két aranyérmet ünnepelhetne. Ebből egy már megvan, és ezzel is elégedett:

– Csak pozitív érzelmek vannak bennem. Elértük azt a sikert, amit szerettünk volna. Örülök, ahogy a csapat reagált az igényeinkre, ahogy mindent megtesz a pályán. Jó úton járunk. Persze nem mindig sikerül minden, de a lényeg, hogy megértjük egymást.

Bár itt szinte a Bábel tornya van, 14 országból származó játékosok, de meg kell hallanunk egymást. Igen, mindenkinek más a mentalitása, de ez lehetővé teszi a fejlődést is.

Csercseszov 2016-ban az első idénye végén rögtön duplázott Lengyelországban a Legia Warszawával, amelyben akkor Nikolics Nemanja is a játékosa volt. Aztán a két aranyérem megszerzése után egyből távozott Varsóból, és 2016 nyarán az orosz válogatott szövetségi kapitánya lett.

Az interjúban egyértelművé tette, hogy most más a helyzet, és biztosan marad a Fradi élén a következő idényben is.

– Az elnök úr (Kubatov Gábor – a szerk.) hétfő estére egy kis vacsorát és összejövetelt beszélt meg velünk – mesélte Csercseszov. – Stratégiailag szeretnénk felvázolni, hogy mit kell tennünk. Megbeszéljük a keret kialakítását, az igazolásokat és a terveinket is.

Szó sincs arról, hogy távozom. Lengyelországban megvolt a lehetőségem arra, hogy elhagyjam a klubot. Itt élő szerződésem van és nem is gondolkodunk másban.

A bajnoki győzelemért megdolgoztunk, az emberek elfogadtak minket, kulturáltan bánnak velünk, felismernek minket az utcán. A kezdet nehéz volt, ahogy már korábban mondtam. A csapat fele nem állt a rendelkezésünkre, szinte nem is voltak edzéseink. Ilyet még nem tapasztaltam a pályafutásom során, de ez is segített a fejlődésben. Az edzői stáb végül kitalálta, hogyan lehet ebből a helyzetből kijönni. Nem foglalkoztat, hogy valószínűleg én leszek az egyetlen orosz edző a Bajnokok Ligájában. Csak a munkára koncentrálok, a vezetőséggel együtt dolgozva és semmi nem vonja el a figyelmemet.

Mint Csercseszov elmondta, a Fradi célja egyértelműen az, hogy 2020 után újra ott legyen a BL csoportkörében, de arról még egyeztetnie kell a vezetőséggel, hogy ehhez mi mindenre van szükség.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.