Modric utódja Dortmundból érkezhet a Realhoz

Toni Kroos, Casemiro és Luka Modric is benne van a korban, a Real Madridnál egyre inkább aktuális a fiatalítás. Ennek jegyében nyilvános ötletbörze folyik a spanyol bajnokság éllovasánál, folyamatosan repkednek az új jelöltek. A legújabb Modric-utód: Jude Bellingham.

Magyar Nemzet
2022. 04. 04. 15:58
Borussia Dortmund - RB Leipzig
Borussia Dortmund-RB Leipzig Jude Bellingham Fotó: AFP/BERND THISSEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

játéka lenyűgözte a Real Madrid szakmai stábját – írja a madridi székhelyű spanyol sportnapilap, az AS. A 18 éves angol középpályás jelenleg a Borussia Dortmund csapatának a tagja, Angliában a Birmingham City-ben játszott, az ottani edzője áradozott róla a híres szaklap hasábjain. Pep Clotet szerint korábbi tanítványának minden esélye megvan arra, hogy 2023 nyarán szerződtesse a Real Madrid.

– Jude nagyon komplett játékos, jól támad és remekül védekezik. Erős futballista, és kora ellenére megvan a tapasztalata, hiszen már játszott a Bajnokok Ligájában és az angol válogatottban. Annyira lendületesen futballozik, hogy könnyen a Madrid játékosa lehet. A védekezése magas színvonalú, és mindig a megfelelő időben érkezik a kapu elé. Nagyon sokat foglalkozik az önképzéssel, Jude koncentrált srác, akit mindig az motivál, hogy gyorsan megszerezze a labdát. Nehéz minősíteni a képességeit, mert kora ellenére nehéz látni, meddig juthat el. Jude mindig is kitűnt a kortársai közül, az ambíciója és az érettsége messze meghaladja a korát – mondta Clotet.

Köztudomású, hogy a Real szeretné megerősíteni a középpályáját, mert az ikonikus triója, és egyre idősebb lesz. és Fede Valverde már a Madrid tagja, és a monacói Aurelien Tchouameni és Jude Bellingham is rajta van a Madrid radarján.

A Stourbridge-ben született Bellingham hét évesen csatlakozott a Birminghamhez, és alig 16 évesen betört a klub első csapatába. Végül 44 alkalommal lépett pályára a klub összes versenyében, mielőtt 2020-ban csatlakozott a Dortmundhoz. Bellingham 12 meccsen szerepelt az angol válogatottban.

Borítókép: Bellingham Madridba költözhet (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.