Mohamed Szalah: Ha elhagyom Liverpoolt, az nagyon szomorú lesz

Hónapok óta húzódik Mohamed Szalah jövő nyáron lejáró szerződésének az ügye a Liverpoolnál. Az egyiptomi sztárcsatár állítja, nem pénzkérdés a hosszabbítás. De akkor mi az oka annak, hogy még mindig nem írt alá? Ez pont nem derült ki abból, amit Szalah elmondott.

Magyar Nemzet
2022. 04. 22. 12:41
SZALAH, Mohamed
Miln, 2021. december 7. Mohamed Szalah, a Liverpool jtkosa (j), miutn bergta csapata els gljt az AC Milan ellen a labdarg Bajnokok Ligja csoportkrben, a B csoport utols, hatodik forduljban a milni San Siro Stadionban 2021. december 7-n. MTI/AP/Luca Bruno Fotó: Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelen állás szerint a következő idény végén, azaz 2023 nyarán megszűnik Mohamed Szalah szerződése a Liverpoollal, ami azért érdekes, mert kulcsemberekkel jóval korábban hosszabbítani szokás, mint az érvényben lévő megállapodás utolsó éve. Egész egyszerűen azért, mert fél évvel a szerződés lejárta előtt a játékosok már szabadon tárgyalhatnak más csapatokkal, mivel hamarosan ingyen megszerezhetők lesznek. 

Így az utolsó időpont, amikor még aránylag jó pénzért el lehet adni egy futballistát, az egy évvel a szerződése lejárta előtt van. Szalah esetében ez a mostani nyarat jelenti.

Tehát három valószínű opció kínálkozik: 

  • rövid időn belül pontot tesznek a 100 millió eurós értékű támadó hosszabbítási ügyének a végére;
  • a Liverpool ezen a nyáron eladja Szalahot;
  • az egyiptomi marad még egy idényre az Anfield Roadon, de nem köt új szerződést és jövőre ingyen távozik.

Hogy ezek közül melyik verzió valósul meg, azt még Szalah sem tudja.

– Van még egy éven, de nem tudom, mi lesz a sorsom – ismerte el Szalah, akit a Daily Mail idézett. – Szerintem a szurkolók tudják, hogy én mit akarok, de egy szerződéskötés során nem minden csak a pénzről szól. Nem tudom megmondani, mi fog történni.

Nagyon szomorú pillanat lesz, ha esetleg távozom és elhagyom ezt az atmoszférát, ezeket a szurkolókat, akik mindig mögöttem álltak, akik dalba foglalták a nevem.

– A Liverpool nagyon sokat jelent nekem – tette hozzá Szalah. – Jobban élvezem itt a futballt, mint azelőtt bárhol máshol. Mindent kiadtam magamból ezért a klubért, ezt mindenki láthatta.

Ugyan az egyiptomi megjegyezte, nem a pénz a legfontosabb, mégiscsak az állhat a háttérben, hogy sajtóhírek szerint heti 200 ezer fontot keres jelenleg, amivel (220 ezer) mögött csak második a Liverpool fizetési listáján, míg a Premier League más csapataiban többen is jóval többet keresnek nála: a Manchester Cityben például kétszer annyit.

Persze más szavakba is lehet csomagolni azt, amit a pénz jelképez, mondhatjuk azt is, hogy Szalah a megbecsültséget, az elismerést hiányolja. 

Amire amúgy rászolgált: 2017-ben az AS Romától szerződtette a Liverpool 42 millió euróért, és azóta páratlan sikereket ért el az Anfield Roadon. 245 mérkőzésen 155 gólt szerzett a Vörösök mezében, kétszer volt a Premier League gólkirálya, és főszereplője volt az együttes 2019-es BL-győzelmének, majd a harminc éve várva várt angol bajnoki cím megszerzésének 2020-ban.

Borítókép: Mohamed Szalah (jobbra) (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.