Peter Stöger a feleségétől tudta meg, hogy magyar bajnok lett

Autóban ült és a feleségétől tudta meg Peter Stöger, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata az Újpest legyőzésével megszerezte az NB I bajnoki címét vasárnap este. Az osztrák edző vezette az együttest az első 15 fordulóban.

Magyar Nemzet
2022. 04. 25. 10:27
null
20211104 Budapest Ferencvárosi TC FTC-Celtic FC EL Európa Liga labdarúgó mérkőzés Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: STÖGER PETER fradi vezetőedzője Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov tavaly nyári távozása után Peter Stöger kapta meg azt a feladatot, hogy legyen folytonos a Fradi elmúlt három évben mutatott kiváló szereplése, azaz legyen újra bajnok és jusson nemzetközi kupás csoportkörbe a csapat. 

Végeredményben Stöger részese volt annak, hogy mindezt elérte az együttes, bár nem ő fejezte be a megkezdett munkát.

– Autóban ültem a mérkőzés alatt, ám a feleségem folyamatosan tájékoztatott az állásról – nyilatkozta Stöger a Nemzeti Sportnak, hogy mit csinált, miközben volt csapata az Újpest elleni derbin a bajnoki aranyért küzdött.

Nagyon örülök a Ferencváros sikerének, és nem azért, mert így magyar bajnok lettem. A klub megérdemli a sikereket, a korai búcsú ellenére is örömmel gondolok vissza az ott eltöltött időre. Sok nehézséggel kellett megküzdenem, van bennem hiányérzet, de remélem, a csapat újra valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe jut.

Stöger azt is megjegyezte, hogy szívesen venne egy meghívást a klub részéről valamelyik budapesti mérkőzésre, ő legalábbis örömmel látogatna ismét az Üllői útra.

Az osztrák az első 15 fordulóban irányította a Fradit, amellyel 10 meccset megnyert, átlagosan 2,13 pontot szerzett, ami jobb, mint a helyére kinevezett Sztanyiszlav eddigi mutatója (13 bajnokin 2,08 pont/meccs).

Stögert tavaly decemberben a Debrecen elleni vereség után küldte el az FTC. Bejutott az együttessel az Európa-liga csoportkörébe, amelyben három ponttal utolsó lett, már tét nélküli mérkőzésen aratott győzelmet a német Bayer Leverkusen ellen.

– Ez volt az első mérkőzés, amelyet a Ferencváros ilyen szintű ellenféllel szemben nyert meg a csoportkörben. Szerintem négy évtizede nem nyertek ilyen minőségű csapat ellen – nyilatkozta februárban Stöger a Sky Sport Austriának a Leverkusen elleni sikerről, majd a szerinte meglepő menesztéséről. – A pontátlag is olyan volt, mint az elmúlt években, így tehát ebben az értelemben meglepődtem, hogy elküldtek. De az üzlet már csak ilyen.

Borítókép: Peter Stöger a Ferencváros edzőjeként (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.