időjárás 13°C Hugó 2023. április 1.
logo

Pótyagól és kedélyt borzoló bírói ítéletek

Magyar Nemzet
2022.04.08. 08:12 2022.04.08. 09:25
Pótyagól és kedélyt borzoló bírói ítéletek

Hősiesen helytállt, de a többirányú csapást nem tudta elviselni a Fehérvár, s 5-3-re elvesztette az osztrák hokidöntő második meccsét. A Salzburg tehát összesítésben 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. Folytatás szombaton Salzburgban.

Kétszer is vezetést szerzett, sőt egészen az 55. percig jól tartotta magát a Fehérvár hazai pályán, a dugig megtelt Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, végül mégis alulmaradt. Különösen a két gólt szerző Hári János villogott, de a többiek is kitettek magukért.

Az első csapást a játékvezetők mérték a Volánra, amikor Shaw kemény ütközését visszanézték videón, majd 5 perc plusz végleges fegyelmivel kiszórták a meccsből a kanadai szélsőt. Ez 2-3-nál volt, ami után még egyenlítettek a hazaiak. Aztán az 55. percben Lebler nem túl erős lövése a rövidnél becsúszott Tirronen lába alatt. Potyagól, ami megpecsételte a Volán sorsát, hiába támadtak a hazaiak, a végén, kapuslehozatal után Schneider állította be a 3-5-ös a végeredményt.

– Megint kiváló rájátszásmeccset láthattunk, sajnos a Salzburg ellen nem fér bele, hogy ne legyen minden csapategység tökéletes. Öt az öt ellen, négy a négy ellen, emberelőny és -hátrány, bulik… Ha nem stimmel minden, nehéz nyerni. Nagyon elfáradtunk, de a szurkolók tartották bennünk a lelket, új energiát adtak a buzdításukkal, erre szükségünk lesz a továbbiakban is – értékelte a találkozót Kevin Constantine, a hazaiak kanadai vezetőedzője.

Osztrák jégkorongbajnoki döntő, 2. mérkőzés:
Hydro Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg (osztrák) 3-5 (1-1, 1-2, 1-2)
Gólszerzők: Hári (12., 23.), Petan (54.), illetve Brennan (19.), Schneider (25., 58.), Lebler (28., 55.)
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Salzburg javára.

Borítókép: a bulizás jobban megy az osztrákoknak (Fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.