A korábbi Aranylabda-győztes sima BL-döntőre számít

A futballvilágot a Real Madrid és a Liverpool Bajnokok Ligája-döntője tartja lázban. A szombati összecsapás azonban sima lesz 2001 aranylabdása, Michael Owen szerint.

Magyar Nemzet
2022. 05. 27. 12:25
Michael Owen
Former English soccer legend Michael Owen
KARACHI, PAKISTAN - JANUARY 26: England soccer legend Michael Owen talks during a press conference at NED University in Karachi on 26, 2022. Sabir Mazhar / Anadolu Agency (Photo by Sabir Mazhar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Sabir Mazhar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Owen a Liverpoolban nevelkedett, és 2001-ben a Vörösök játékosaként kapta meg az Aranylabdát is. Bajnokok Ligáját viszont nem nyert, éppen 2004 nyarán, a Liverpool végső sikerével lezárult kiírás előtt távozott a Real Madridhoz.

Owen pályafutása az átigazolás után szinte végig lefelé ívelt, végül 2013-ban hagyott fel a játékkal, ma pedig már televíziós szakértőként dolgozik. Természetesen két korábbi klubja összecsapásáról is elmondta a véleményét.

A Liverpool erősebb, mint a Real Madrid, akár kiütés is lehet a meccsből. 3-0-t vagy 3-1-et tippelek

jósolt Owen, aki azért dicsérte korábbi spanyol klubját is.

– A Real Madrid nagyszerű menetelést mutatott be a sorozatban, hihetetlen módon harcolták ki a továbbjutást a Chelsea és a Manchester City ellen is. Épp az ilyen előzmények miatt nem akar szoros meccset a Liverpool, mert a Real Madrid azok megnyerésének a nagymestere.

Owen részletesen is kifejtette, miért számít arra, hogy a Vörösök uralják a találkozót, de egy párharcra figyelmeztette a Liverpoolt is.

– Azt gondolom, a Liverpool sokat fogja birtokolni a labdát, a Real Madrid pedig hátrahúzódik, és inkább a kontrákra rendezkedik be. Minden ellenfél abban reménykedik, hogy a Liverpool védelmi vonala mögé tud kerülni, és a Realnak erre van egy veszélyes fegyvere Vinícius személyében, aki kihasználhatja, ha Alexander-Arnold túlságosan elöl ragad. A Liverpooltól nem számítok nagy meglepetésre, a megszokott játékát fogja játszani a csapat, ami általában győzelmet ér – fogalmazott Owen, aki annak ellenére, hogy a Realban is játszott, egyértelműen nevelőegyesületének szurkol a szombat esti fináléban.

Borítókép: Michael Owen liverpooli sikert vár (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Sabir Mazhar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.