Dragóner Attila visszatér az NB I-be, sportigazgató lesz

A labdarúgó NB I hetedik helyén álló Zalaegerszeg bejelentette, hogy a következő idénytől Dragóner Attila lesz a klub új sportigazgatója. A Fradi korábbi kétszeres magyar bajnok védője Soroksárról érkezik.

Magyar Nemzet
2022. 05. 02. 18:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb tavaly dolgozott sportigazgató a ZTE-nél, aztán Sallói István a Fehérvár csapatához távozott, így tulajdonképpen az ő megüresedett pozícióját veszi át Dragóner Attila.

– Amióta megüresedett a poszt, azóta ilyen karaktert kerestem – árulta el Végh Gábor, a klub elnöke. – Dragóner Attila mindenben megfelel azoknak a szakmai és emberi kvalitásoknak, amiket elképzeltem erre a posztra. Attilától azt várom, hogy az utánpótlástól a felnőttcsapatig összefogja a szakmai feladatokat, és hogy még gördülékenyebb és szervezettebb legyen a munka a klubnál. Emellett természetesen irányvonalat is kell szabnia.

Dragóner több mint háromszáz mérkőzést játszott az FTC színeiben, emellett légióskodott Németországban és Portugáliában is, a magyar válogatottban 28 mérkőzésen szerepelt, tagja volt az 1996-os atlantai olimpián részt vevő nemzeti csapatnak is.

Aktív pályafutását követően éveken át a Ferencváros utánpótlásában dolgozott, majd 2017-től az NB II-ben szereplő, de a Fradival együttműködő Soroksár ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett.

– A ZTE elnöke keresett meg, hogy lennék-e az ő csapatánál sportigazgató – kezdte Dragóner Attila, aki a FradiMédiának nyilatkozott. – Akkor azt mondtam, hogy nagyon sokat köszönhetek a Ferencvárosnak, így gondolkodási időt kértem. Átbeszéltem ezt az ajánlatot a klub vezetőségével, és végül igent mondtam. Mindenki tudja, hogy mit jelent nekem a Ferencváros, rengeteg érzelem és emlék köt ide. Azt a szenvedélyt és azt a szeretetet, amit a szurkolóktól kaptam, soha nem fogom elfelejteni. Ezzel a lépéssel egy új fejezet kezdődik az életemben. Hogy a jövőben visszatérek-e a Ferencvároshoz? Az élet a legnagyobb rendező.

Borítókép: Dragóner Attila és Végh Gábor (Fotó: ZTE FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.