Lewandowski nem akarja többet felvenni a Bayern München mezét

Robert Lewandowski csatlakozott a lengyel labdarúgó-válogatott keretéhez, amely a júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készül. A Bayern München sztárja határozott és sejtelmes kijelentéseket tett. Előbbi a németországi, utóbbi a spanyolországi jövőjére vonatkozott.

Magyar Nemzet
2022. 05. 30. 16:18
FC Bayern Munich vs FC Augsburg
epa09880460 Munich's Robert Lewandowski celebrates after scoring the 1-0 penalty goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and FC Augsburg in Munich, Germany, 09 April 2022. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga utolsó fordulójában a Bayern München 2-2-es döntetlent ért el a Wolfsburg otthonában, a bajorok egyik találatát Lewandowski szerezte, aki 35 góllal lett a bajnokság gólkirálya – immáron hetedszer. S valószínűleg utoljára, a lengyel csatár ugyanis bejelentette, mindenképpen távozni szeretne a német rekordbajnoktól.

Mindez május 14-én történt, azóta eltelt két hét, és hivatalosan semmi sem változott: Lewandowski szerződése ugyanúgy 2023 nyaráig szól a Bayernnel, amely eddig nem állapodott meg egyetlen klubbal sem az átigazolásáról. Annyi azonban mindenképpen történt, hogy több bayernes vezető, többek közt Oliver Kahn is kijelentette, hogy a lengyel marad a következő idényre is Münchenben, nincs tervben az eladása.

Talán ezekre a nyilatkozatokra is reagált élesen Lewandowski, aki a lengyel válogatott hétfői sajtótájékoztatóján nem rejtette véka alá a véleményét.

– Vége a bayernes korszakomnak. Nem látok arra esélyt, hogy itt maradjak – jelentette ki Lewandowski, akit a Kicker idézett. – A Bayern egy komoly klub, és úgy hiszem, nem fognak megtartani. Nem akarok többet itt játszani. Az eligazolás a legjobb megoldás. Remélem, hogy nem állítanak meg.

A 33 éves csatár az Eleven Sports lengyel tévének külön is nyilatkozott, ott óvatosabban fogalmazott: – Nehéz megmondani, hogy a következő idényben is a Bayernben játszom-e.

Itt azt a kérdést is feszegették, hogy tényleg az FC Barcelona a célállomás, ahová Lewandowski vágyik.

– Több mindentől függ, hogy a Barcába igazolok-e. Szerintem egyértelmű a helyzetem, jelenleg nincs értelme beszélni róla. Van egy házam Mallorcán, ismerem a spanyol életérzést. Nagyon jó hely, és nem csak nyaralásra – fogalmazott sejtelmesen Lewandowski, akinek a felesége korábban arról posztolt, hogy spanyolul tanul.

Lewandowski 2014-ben lejáró szerződéssel, ingyen igazolt a Dortmundból a Bayernbe, amelyben azóta 374 meccsen 344 gólt szerzett, s az elmúlt három évben egyértelműen a világ egyik legjobb csatárának számított.

Borítókép: – még – a Bayern München mezében (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.