Nagyot fordítottak Bondár Annáék, negyeddöntősök Párizsban

Két magyar siker a Roland Garroson: Bondár Anna női párosban már a negyeddöntőre készülhet, Udvardy Luca a juniorok között jutott a második fordulóba.

Magyar Nemzet
2022. 05. 30. 14:17
TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul
TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul Fotó: Anadolu Agency/Arif Hudaverdi Yaman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bondár Anna számára egyesben már az első fordulóban véget ért a Roland Garros, a huszonnégy éves teniszező azonban párosban sokkal sikeresebb a salakpályás Grand Slam-tornán.

A belga Greet Minnennel az oldalán Bondár az első fordulóból játék nélkül jutott tovább, majd a második körben a Gálfi Dalma, Anna Kalinszkaja kettőst búcsúztatták.

A negyeddöntőbe jutásért az Alicja Rosolska, Erin Routliffe lengyel, új-zélandi kettős volt Bondárék ellenfele. Az első játszmát tie breakben elvesztette a magyar, belga kettős, majd a második szett elején is brékhátrányba került. 

Bondárék azonban megfordították a második játszmát, s megtették ugyanezt szintén brékhátrányból a harmadik szettben is, így negyeddöntőbe jutottak.

Ez mind Bondár Anna, mind Greet Minnen számára karrierje legjobb eredménye Grand Slam-versenyen.

Az elődöntőbe jutásért a nyolcadik kiemelt Gauff, Pegula (amerikai) vagy a tizedik kiemelt Hradecká, Mirza (cseh, indiai) kettős lesz Bondárék ellenfele.

Elkezdődtek a junior versenyek is Párizsban, szintén magyar sikerrel: a felnőtt mezőnyben szerepelt Udvardy Panna húga, Udvardy Luca két játszmában győzte le az orosz Alevtina Ibragimovát.

Roland Garros

Női páros, harmadik forduló

Bondár, Minnen (magyar, belga)–Rosolska, Routliffe (lengyel, új-zélandi) 6:7, 7:5, 7:5

 

Lány egyes, első forduló

Udvardy Luca–Ibragimova (orosz) 7:5, 6:4

 

Női egyes, nyolcaddöntő

Kugyermetova (orosz, 29.)–Keys (amerikai, 22.) 1:6, 6:3, 6:1

Kaszatkina (orosz, 20.)–Giorgi (olasz, 28.) 6:2, 6:2

Borítókép: Bondár Anna (Fotó: Anadolu Agency/Arif Hudaverdi Yaman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.