Méltatlan véget érhet Zlatan Ibrahimovic pályafutása

Tizenegy év után lett olasz bajnok az AC Milan az elmúlt hét végén, Zlatan Ibrahimovic azonban nem ünnepelte sokáig csapata sikerét, régóta tervezett térdműtéten esett át Lyonban. A negyvenéves csatár hét-nyolc hónapig nem játszhat, ráadásul új szerződése sincs. Lehet, hogy itt a vége?

Magyar Nemzet
2022. 05. 25. 17:52
IBRAHIMOVIC, Zlatan
Reggio Emilia, 2022. május 23. Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan játékosa szivarozik a Reggio Emilia-i Mapei stadionban, miután csapata 3-0-ra nyert a Sassuolo vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában 2022. május 22-én, és bajnok lett. MTI/AP/LaPresse/Spada Fotó: Spada
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Milan tíz kudarcos idény után zárt az élen a Serie A-ban, hiszen ebben a tíz évben mindössze 5,3 volt a bajnoki helyezéseinek az átlaga. A 2011-ben aranyérmes, majd a hosszú idő újra csúcsra jutó idei csapatban egyetlen közös pont van: Ibrahimovic, aki akkor és most is vezére volt az együttesnek.

A jelenlegi idényben, negyvenévesen persze már nem úgy, mint a fénykorában, sokat volt sérült, ennek ellenére 23 bajnokin nyolc gólt szerzett az idényben, tehát  kivette a részét a sikerből. Az utolsó fordulóban a Sassuolo ellen is pályára lépett csereként, gólt is szerzett, de les miatt nem adták meg. 

Pedig az lehetett volna a tökéletes zárása az idénynek – és adott esetben a pályafutásának is.

Most viszont egy műtét vethet véget Ibra karrierjének. A csatár az őszi szezont biztosan kihagyja, legkorábban februárban–márciusban térhet vissza a pályára, hiszen az AC Milan tájékoztatása szerint hét-nyolc hónap pihenő vár rá, miután az artroszkópos műtét során az elülső és az oldalsó keresztszalagját, valamint a meniszkuszt is érintették.

Ebben a korban több mint féléves kihagyás még Ibrahimovic esetében is soknak tűnik, főleg hogy a szerződése lejár az idény végén, tehát a Milannak úgy kellene hosszabbítania vele, hogy ki tudja, pályára lép-e még valaha.

Ibrahimovic legendás menedzsere, Mino Raiola áprilisban hunyt el, ő már nem intézhet új szerződést neki, és vannak olyan hírek is, amelyek szerint a 121-szeres svéd válogatott csatár veszi át Riaola játékosügynökségének a vezetését.

Az átigazolási hírekben jártas és sokat hivatkozott olasz Fabrizio Romano a közösségi oldalain azt írja, Ibrahimovic hamarosan eldönti, hogy folytatja-e a pályafutását vagy sem. Tehát egyáltalán nem kizárt a visszavonulása sem.

Borítókép: Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan játékosa szivarozik, miután csapata 3-0-ra nyert a Sassuolo vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában 2022. május 22-én, és bajnok lett (Fotó: MTI/AP/LaPresse/Spada)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.