Mélyülő válságban a Honvéd, még izgulhat a kiesés miatt

A Fehérvár magabiztosan, 2-0-ra legyőzte a Honvédot a labdarúgó NB I 32. fordulójában, így megerősítette a pozícióját a negyedik helyért folyó versenyben. A kispestiek viszont a vereséggel továbbra is aggódhatnak, mert ha szerdán nyer az MTK, két pontra megközelíti fővárosi riválisát.

Magyar Nemzet
2022. 05. 03. 20:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szerzett vezetést a 25. percben – ez volt a legidősebb Dárdai fivér ötödik gólja az idényben –, s még a szünet előtt, az első félidő hosszabbításában Kodro állította be a 2-0-s végeredményt.

A Vidi akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, de egy percig sem fért kétség a sikeréhez. Boris Michael együttese a bajnoki hajrára megtáltosodott, a Ferencvárostól elszenvedett vereség óta lejátszott hét mérkőzésen öt győzelem és két döntetlen a mérlege. A Fehérvár ezzel megerősítette a pozícióját a negyedik helyért folyó versenyben. Ne feledjük, hogy ha a Ferencváros elnyeri a Magyar Kupát, akkor a negyedik hely is nemzetközi szereplést ér.

A Honvéd ellentétes utat jár be, immár hat forduló óta nyeretlen, csupán három döntetlent ért el ezeken a meccseken. Ha az MTK szerdán legyőzi a Puskás Akadémiát, két pontra megközelíti fővárosi riválisát. A Honvéd az utolsó előtti fordulóban a Mezőkövesdet fogadja, zárásként viszont Felcsútra látogat. Van ok az izgalomra Kispesten.

NB I, 31. forduló

Kedd

Mezőkövesd–Debrecen 0-1 (0-1), Mezőkövesd, 1246 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Pávkovics (45.)
Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 2-0 (2-0), Mol Aréna Sóstó, 2500 néző. Gólszerzők: Dárdai (25.), Kodro (45+2.)

Szerda

Gyirmót–Paks 16.30 (M4 Sport)
MTK–Puskás Akadémia 17.00 (Duna World)
Ferencváros–Zalaegerszeg 18.30 (M4 Sport)

Csütörtök

Kisvárda–Újpest 18.00 (M4 Sport)

Borítókép: Van ok az örömre Fehérváron, kezd beérni Boris Michael munkája (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.