Paulo Dybala összetört és zokogva vett búcsút a Juventustól

A Juventus 2-2-es döntetlent játszott otthon a Lazio ellen a Serie A 37. fordulójában hétfő este. Ez volt a csapat utolsó meccse az idényben Torinóban, egyúttal az utolsó fellépése Giorgio Chiellininek és Paulo Dybalának hazai pályán. Mindketten búcsúztak, de nagyon másként.

Magyar Nemzet
2022. 05. 17. 7:17
AS Roma Vs Juventus FC
36905645 Fotó: Insidefoto Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dybala szerződése június 30-án lejár a Juventusszal, és hiába tette számtalanszor egyértelművé, hogy továbbra is a klubban képzeli el a jövőjét, nem kötöttek új megállapodást a felek. Pedig decemberben már úgy tűnt, hogy egyezségre jutnak, ám végül a Juventus visszavonta az ajánlatát.

Amint az a felvételen is látható, Dybala teljesen összetört, amikor a szurkolók búcsúztatták. Zokogásban tört ki, amikor felfogta, ezek az utolsó pillanatai Juventus-játékosként ebben a stadionban. A drukkerek a Juventus elnökét, Andrea Agnellit kritizálták Dybala elengedése miatt.

Nagyon másmilyen volt Giorgio Chiellini búcsúja. A csapatkapitány 17 év után hagyja el a Juventust, aminek a jeleként a 17. percben lecserélték őt. Ez jó alkalom volt arra, hogy mindenki rá figyeljen, s a közönség állva, vastapssal búcsúztatta az Európa-bajnokot.

„Csak egy kapitány van” – ezzel a rigmussal tisztelegtek Chiellini előtt, akinek ugyancsak lejár a szerződése az idény végén, de ő 37 évesen más helyzetben van, mint Dybala. 2005 óta a Juventus játékosa a középhátvéd, aki 560 meccsen lépett pályára az együttesben, s ezzel harmadik az örökranglistán Alessandro Del Piero és Gianluigi Buffon mögött.

– Megható pillanatok voltak, tele érzelmekkel, ez Cheillini és Dybala estéje volt – nyilatkozta Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője. – Chiellini rengeteget adott az olasz és az európai futballnak a munkája iránti elhivatottságával. Az akadémiákon minden fiatalnak tanulmányoznia kellene a játékát, hogy megtanuljanak jól védekezni. Dybala hét évig fontos tagja volt a csapatnak, még szinte gyerek volt, amikor megérkezett, úgy érzem, segítettem neki felnőni. Megérdemelte a szurkolók elismerését, mert szenvedéllyel játszott. 

Talán otthon Giorgio is sírni fog, Paulo nem tudta visszatartani a könnyeit. Én is elérzékenyültem, amikor megláttam őket.

Amikor a sajtóhírek szerint az Egyesült Államokba készülő Chiellini a 17. percben elhagyta a pályát, már 1-0-ra vezetett a Juventus Dusan Vlahovics góljával, az első félidő hajrájában Álvaro Morata pedig már kétgólosra növelte a hazai előnyt. Fordulás után Alex Sandro öngóljával szépített a Lazio, amely a hosszabbítás utolsó pillanataiban, a 96. percben Milinkovics-Szavics révén kiegyenlített.

A Juventus negyedik helye már így sem forog veszélyben, a Laziónak viszont jól jött az egy pont az ötödik hely megtartásához az AS Romával szemben. Az utolsó fordulóban a rómaiak a Veronát fogadják, a torinóiak pedig a Fiorentinához látogatnak szombaton.

Borítókép: Paulo Dybala küzd a labdáért (Fotó: Reuters)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.