Ráhajtott a második Puskás-díjra, kifütyülték érte

Zsóri Dániel, a Zalaegerszeg támadója nagy helyzetben látványos gólt akart lőni a Gyirmót ellen. Nem járt sikerrel, csapata szurkolóinak haragját viszont kivívta a megoldással.

Magyar Nemzet
2022. 05. 09. 10:09
null
Zalaegerszeg 20220501 Labdarúgás NB1 bajnoki mérkõzés ZTE MTK Foto Szabó Miklós - Nemzeti Sport A képen: Karakó Ferenc játékvezetõ , Nagy Zsombor 5 , Zsóri Dániel 7 , Sebastian Herrera 16 Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zalaegerszeg Waltner Róbert meglepő távozása óta mélyrepülésbe kezdett. Az idény végéig megbízott edző, Molnár Balázs irányításával vasárnap zsinórban ötödik vereségét szenvedte el a csapat, ezúttal a már biztos kieső Gyirmót nyert a ZTE otthonában.

Pedig az első félidő hajrájában a hazaiak szerezhettek volna vezetést: Erdős József játékvezető szabályosnak ítélte, ahogy Kálnoki Kis Dávid blokkolta Rusák Edvárd kézből elvégzett kirúgását, így Zsóri Dánielnek az üres kapuba kellett volna emelnie.

2019 Puskás-díjasa azonban talán arra gondolt, hogy ideje lenne duplázni az elismerést illetően. Nos, rabonás kísérlete gólt nem ért, ellenben csapata szurkolói kifütyülték a támadót.

Az eset után Zsóri még néhány percet a pályán tölthetett, de a második félidőre már nem futott ki, Molnár Balázs Szalay Szabolcsot küldte helyette pályára. Igaz, az edző elmondása szerint a cserét nem Zsóri könnyelműsége váltotta ki.

– Fiatal játékos, aki időnként meggondolatlanul cselekszik. De nem ezért cseréltem le, hanem taktikai megfontolásból – mondta a Nemzeti Sportnak Molnár.

Annak idején Roberto Mancini nem volt ilyen elnéző Mario Balotellivel, egyértelművé tette, hogy miért cseréli le. Pedig a balhés támadó csak egy felkészülési meccsen próbált trükközni a Manchester City színeiben a Los Angeles Galaxy ellen.

Borítókép: Zsóri Dániel (kékben) a hatékonyság helyett a látványra törekedett (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.