Az Újpest küzdött érte, de a Mol Fehérváré a negyedik hely

Az NB I 32. fordulójának utolsó mérkőzésén az Újpest úgy fogadta a Mol Fehérvárt, hogy mindenféleképpen nyernie kellett. Csak úgy maradhatott esélye a negyedik helyre, és bár Croizet bravúros góllal vezetést szerzett a liláknak, a második félidőben Nikolics Nemanja kiegyenlített, és ezzel az 1-1-gyel eldőlt, hogy a fehérváriaké lett a negyedik hely a tabellán.

Magyar Nemzet
2022. 05. 08. 20:42
Fotó: Nemzeti Sport/Meder István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kissé tartalékosan állt fel az Újpest, pedig számára ez nagyon fontos mérkőzés volt. Nagyon szerette volna elcsípni a negyedik helyet, ami nemzetközi szereplést érhet, ha szerdán a Ferencváros megnyeri a Magyar Kupát is, és ehhez éppen a Mol Fehérvárt kellene megelőznie. Ez pedig csak úgy sikerülhetett, ha az egymás közötti meccset két góllal megnyeri, majd az utolsó fordulóban is győz, a vetélytársa pedig ismét kikap – nem könnyű elképzelni, de nem is lehetetlen.

 

 

Ami pedig a tartalékosságot illeti, Banai Dávid kapus ujjficam, Märten Kuusk arccsonttörés, Budu Zivzivadze pedig agyrázkódás miatt hiányzott az Újpestből, a másik oldalon Michael Borisnak nem voltak ilyen gondjai a csapata összeállításakor. Változatosan telt el az első negyedóra, amikor érdekes és egyben bravúros góllal vezetést szerzett a hazai csapat: Mitrovics indította Croizet-t, és úgy tűnt, a kifutó és vetődő Kovács gond nélkül megkaparintja a labdát, ám a kapus kiejtette, az oldalra gurult, Croizet lecsapott rá, majd jobbról, az oldalvonal közeléből, éles szögből ballal az üres kapuba kanyarította a labdát – 1-0.

A vezetés birtokában az Újpest átadta a kezdeményezést a vendégeknek, akiknél Kodro öt perc alatt kétszer is kiegyenlíthetett volna, először Csongvai mentett előle az utolsó pillanatban, majd 10 méterről, szemben a kapuval a bal alsó sarok mellé lőtt, utóbbi óriási ziccer volt.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Meder István

A szünet után itt is, ott is akadt egy-egy helyzet. A Mol Fehérvár játszott enyhe fölényben, de a házigazdák ellentámadásaiban több veszély rejlett. A 62. percben mégis a vendégek egyenlítettek: Zulj jobb oldali szögletét Kodro a jobb, azaz a túlsó sarok elől visszafejelte Nikolics Nemanjának, aki kissé balról, 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Boumal nyúlt jobb lábbal a labdáért, majdnem elérte, és talán éppen ez zavarta meg a vetődő Pajovicsot, aki valóban elérte a labdát, ám az hátrafelé perdült a jobb kezéről – 1-1.

Kovács védett nagyot Antonov szabadrúgása után, majd Croizet talált a kapuba Onovo parádés passza után, de nagyon kicsivel lesen volt, így nem változott az eredmény.  Pedig erre mindkét csapat komolyan törekedett, és bár a színvonal inkább csak közepes volt, mozgalmas játékkal teltek a percek. A Mol Fehérvár a hajrára fordulva már inkább a döntetlen őrzését szem előtt igyekezett tartani a labdát, és ez sikerült is neki. Ezzel eldőlt, hogy a bajnokság jelents részében roppant gyengén teljesítő fehérváriak zárják a bajnokságot a negyedik helyen, és ha a Magyar Kupát a Ferencváros nyeri, akkor indulhat az Európa-konferencialigában.

 

NB I, 32. forduló

Szombat

Debrecen–Puskás Akadémia 1-1 (1-0), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3621 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Bódi (34.), illetve Favorov (62.)

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 0-0, Bozsik Aréna, 3155 néző, jv.: Bognár T.

Ferencváros–MTK 0-3 (0-0), Groupama Aréna, 13 199 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Futács (60., 93.), Miovszki (85.)

 

Vasárnap
Paks–Kisvárda 0-1 (0-1), Paks, 1200 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Camaj (31.)

Zalaegerszeg–Gyirmót 0-1 (0-0), Zalaegerszeg, 1902 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Varga B. (47.)

Újpest–Mol Fehérvár 1-1 (0-1), Szusza Ferenc Stadion, 3331 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Croizet (15.), illetve Nikolics (62.)

Borítókép: Az Újpest több veszélyes helyzetet is kidolgozott (Fotó: Nemzeti Sport/Meder István)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.