Sejtelmesen nyilatkozott a Vidi edzője a Honvéd legyőzése után

A Honvéd ismét kikapott, hat meccse nyeretlen, aggódhat a bennmaradás miatt, Nebojsa Vignjevics mégis igyekszik megtalálni a pozitívumokat. Fehérváron viszont ismét rózsás a helyzet, a Vidinek jó esélye van arra, hogy befusson a negyedik helyre a labdarúgó NB I-ben. A csapat német edzője, Boris Michael sejtelmesen nyilatkozott a találkozó után.

Magyar Nemzet
2022. 05. 04. 9:32
Forrás: Mol Fehérvár
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Vidinek a győzelemhez! Azt gondolom, hogy jól kezdtünk, voltak lehetőségeink. Abban reménykedtünk, hogy mi szerezzük az első gólt, ez sajnos nem így történt. Miután a Fehérvár megszerezte a vezetést, jól néztünk ki, egy csapatként küzdöttünk, de kijött a minőségbeli különbség, talán balszerencsések is voltunk. A második gól után aztán még nehezebb helyzetbe kerültünk, sajnos nem tudtunk visszajönni a meccsbe. A második félidőben is próbálkoztunk, de egy ilyen csapat ellen nem lehet ennyi lehetőséget kihagyni. Vannak dolgok, amivel elégedett vagyok, főleg az első félidőben, de sajnos veszítettünk és ez a lényeg – elemezte a Vidi vendégeként elszenvedett 2-0-s vereséget Nebojsa Vignjevics, a Honvéd vezetőedzője a sajtótájékoztatón.

Házon belül, gyaníthatjuk, ennél azért részletesebb magyarázatot várnak tőle arra, miért van ismét mélyrepülésben a Honvéd.

A piros-feketék a legutóbbi hat meccsükön csupán három döntetlent értek el, tehát három pontot szereztek, s az MTK akár veszélyes lehet rájuk a bennmaradásért folyó versenyben, ha szerdán legyőzi a Puskás Akadémiét.

„Figyeljük, hogy mi történik még a bajnokságban”

Fehérváron viszont már reális remény van arra, hogy a csapat megszerezze a negyedik helyet és kijusson a nemzetközi porondra.

– Az volt a célunk, hogy aktívak legyünk, mi irányítsuk a találkozót, mindenképp mi akartuk megszerezni az első gólt. A második találatot is nagyon jókor szereztük, közvetlenül a szünet előtt. Az első félidőben még Bőle, Zsótér és Lukics is a padon volt a Honvédnál, de számítottunk rá, hogy valamire készül az ellenfelünk. Miután beállt, Lukics folyamatosan nagyon elöl volt, és többször kialakult egy az egy elleni szituáció, ezért változtattunk és Palkót hátrébb vontuk. A védelmünk is nagyon jól teljesített, elégedett vagyok, hiszen elértük a célunkat, megszereztük a három pontot – értékelt Boris Michael, amit egy sejtelmes mondattal toldott meg:

– Figyeljük, hogy mi történik még a bajnokságban, és készülünk az Újpest elleni találkozóra. – Ebből egyértelműen arra következtethetünk, hogy a Vidi nagyon akarja a negyedik helyet. Netán a német tréner valami másra céloz?

– Néhány héttel ezelőtt betegség hátráltatott, azóta viszont újra nagyon jól érzem magam a pályán és érzem az edzői stáb bizalmát is. Közel a bajnokság vége, de nem állhatunk meg, keményen dolgozunk tovább azért, hogy a hátralevő két bajnokiból is kihozzuk a maximumot – nyilatkozta az első gól szerzője, Dárdai Palkó, aki az ötödik találatát jegyezte az idényben.

NB I, 31. forduló

Kedd

Mezőkövesd–Debrecen 0-1 (0-1), Mezőkövesd, 1246 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Pávkovics (45.)
Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 2-0 (2-0), Mol Aréna Sóstó, 2500 néző. Gólszerzők: Dárdai (25.), Kodro (45+2.)

Szerda

Gyirmót–Paks 16.30 (M4 Sport)
MTK–Puskás Akadémia 17.00 (Duna World)
Ferencváros–Zalaegerszeg 18.30 (M4 Sport)

Csütörtök

Kisvárda–Újpest 18.00 (M4 Sport)

Borítókép: Dárdai Palkó az ötödik gólját szerezte az idényben (Fotó: Molfehérvárfc.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.