Fehérváron hirtelen mindenki fradista lett

A Debrecenben kivívott 3-0-s győzelemnek köszönhetően a Vidi megelőzte a Paksot, és feljött a negyedik helyre a labdarúgó NB I-ben. Fehérváron hirtelen mindenki Fradi-drukker lett – jól felfogott érdekből, persze. A hajrá nem is lehetne izgalmasabb, az utolsó fordulóban a piros-kékek éppen a Paksot fogadják.

Magyar Nemzet
2022. 05. 01. 8:04
null
20220430 Debrecen DVSC- Mol Fehérvár labdarúgás NB1 Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyiben a Magyar Kupa győztese a bajnokságban a dobogón végez, a negyedik helyezett is kijut a nemzetközi porondra. Úgy is mondhatjuk, a negyedik hely erősebb a kupaezüstnél.

Mindez a gyakorlatra lefordítva azt jelenti, hogy ha a már bajnok Ferencváros elnyeri a Magyar Kupát is, akkor a két dobogós mellett az NB I negyedik helyezettje is indulhat a harmadik számú európai sorozatban, a – köztünk szólva meglehetősen esetlen hangzású – konferencialigában (Ekl).

Ezért hangoztatták az FTC elleni pénteki meccs előtt Pakson, hogy igen, a kupa fontosabb, de a bajnokságban sem szabad lankadni, mert sokat érhet a negyedik hely – más kérdés, hogy aztán együttese a hosszabbításban kapott góllal kikapott 2-1-re –, s ugyanezért hallatják hirtelen a hangjukat az elmúlt hetekben néma fehérváriak.

A Vidi ugyanis a debreceni sikerrel átvette a negyedik helyet a tabellán, s a klubnál nyilván úgy gondolják, akár le is fújhatnák a bajnokságot. Persze a negyedik hely, miként utaltunk rá, önmagában kevés, fontos lenne, hogy a Ferencváros húzza be a kupát is. Fehérváron senki sem röstelli, hogy hirtelen egyben Fradi-drukkerré vált.

– Nem a negyedik hely volt a célunk, nem fogunk pezsgőt bontani, amikor vége lesz a szezonnak. De meg kell szerezni a negyedik helyet, mert ha a Fradi megnyeri a kupát, így indulhatunk az európai porondon. Le kell hozni profi módon a hátralévő három meccset, utána pedig ki kell elemeznünk, mi történt ebben az idényben – utalt az erre a hajrára megtáltosodott és immár tízgólos Nikolics Nemanja a debreceni siker után.

Boris Michael vezetőedző nála is direktebben fogalmazott.

– A tervünk megvan, meg kell szereznünk a negyedik helyet, és bízunk a Ferencváros kupagyőzelmében, hogy kijussunk a nemzetközi porondra – mondta a német szakember.

Akivel kapcsolatban jegyezzük meg, ha nem is aranyat, de nemzetközi indulást még érhet a vezetők türelme, hogy nem mentették fel indulatból őt is, miután az első néhány meccsen vele is rendre kudarcot vallott a csapat.

A Fraditól hazai pályán elszenvedett 2-0-s vereség óta lejátszott hat meccsen a Vidi mérlege négy győzelem és két vereség. A piros-kékek tehát felszálló ágba kerültek a hajrára. Érdemes böngészni a csapat hátralévő meccseit.

A Vidi előbb a Honvédot fogadja, majd Újpestre látogat, az utolsó fordulóban pedig a Paks vizitál Fehérvárott. Méghozzá május 14-én, három nappal a kupadöntő után.

A Fradi tehát duplán szívességet tehet Michael Boris együttesének.

Carrillo a sebeit nyalogatja

Az exfehérvári Joan Carrillo csak a minimumot, a bennmaradást hozza a Lokival, amivel aligha alapozza meg a jövőjét a cívisvárosban. A spanyol mester a volt klubja elleni vereség után is csak magyarázta a bizonyítványt.

– Gratulálok a Vidinek, a mai mérkőzésen jobban játszott, és kihasználta a hibáinkat. Rosszul kezdtünk, majd 2-0-s hátrányban mehettünk szünetre. Ezen szerettünk volna változtatni a második játékrész elején, de nem sikerült szépítenünk, a harmadik gól pedig eldöntötte a meccset. Sajnos a mérkőzés előtt rengeteg problémával küzdöttünk, tegnapról mára is változtatnunk kellett az összeállításon, de most már előre kell néznünk, és holnaptól a folytatásra kell készülnünk – panaszkodott Carrillo a meccs után.

Mindenki azt érzi, több van a DVSC-ben annál, mint amit mutat, dea  csapat sehogy sem tud egyenesbe kerülni.

NB I, 30. forduló

Péntek:

Paks–Ferencváros 1-2 (1-1), Paks, 4201 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Lenzsér (7.), illetve Besic (20.), Auzqui (92.)

Szombat:

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 3-1 (2-1), Felcsút, Pancho Aréna, 700 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Urblík (31.), Zahedi (44., 49.), illetve Drazsics (28.)

Bp. Honvéd–Kisvárda 1-1 (1-0), Bozsik Aréna, 3360 néző, jv.: Pintér. Gólszerző: Lukics (7.), illetve Bumba (85.)

Debrecen–Mol Fehérvár 0-3 (0-2), Nagyerdei Stadion, 3604 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Nikolics (9.), Kodro (33.), Nego (80.)

Vasárnap:

Zalaegerszeg–MTK 14.30 (tv: M4 Sport)

Újpest–Gyirmót 17.00 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Végre van okuk az örömre a fehérváriaknak (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.