Az olasz bajnok útját járja a Kisvárda

Nagy kapushibával kezdődött, 1-1-es döntetlennel ért véget a Honvéd és a Kisvárda összecsapása a labdarúgó NB I-ben.

Magyar Nemzet
2022. 04. 30. 20:12
Dombó Dávid Kisvárda
Felcsút 20210912 Labdarúgás NB1 NBI Puskás Akadémia PAFC Kisvárda Foto Nemzeti Sport Árvai Károly DOMBÓ DÁVID Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia győzelmével nyomást gyakorolt a Kisvárdára az NB I ezüstérméért folyó küzdelemben. S a keleti csapatnak kapusfronton is komoly gondjai voltak: az előző fordulóban megsérült Artem Odincov nem vállalta a játékot, Dombó Dávid ugyan igen, de róla is sokat sejtetően nyilatkozott a meccs előtt Révész Attila sportigazgató.

– Azt nem vállalhatjuk, hogy mezőnyjátékos kezd a kapuban. Dávid nagyon nagy sportember, nagyon büszke vagyok rá. Szeretnék többet mondani, de inkább a mérkőzés végén, hogy ne segítsem a Honvéd dolgát – fogalmazott Révész az M4 Sportnak.

Nos, a hetedik percben talán mégis jobban járt volna a Kisvárda, ha mezőnyjátékos áll a kapuban, aki jobban tud cselezni Dombónál – Nenad Lukics ugyanis szerelte a kapust, majd a hálóba passzolt. Videó itt!

A héten az olasz bajnok Inter is kényszerdöntést hozott a kapuban, annak sem lett jó vége. A milánóiak az aranyat, a Kisvárda az ezüstöt bukhatja a bakival.

Igaz, a piros-fehérek végül jobban jártak, mint az Inter. A Honvéd nem tette próbára Dombó állapotát, többször nem találta el a kaput, a Kisvárda pedig a hajrában, Claudiu Bumba góljával megmentett egy pontot.

A Honvéd ugyan nem tudott feljebb lépni a tizedik helyről, de így is viszonylag biztonságban érezheti magát, a Kisvárda két pont hátrányba került a Puskás Akadémiával szemben.

NB I, 30. forduló

Péntek

Paks–Ferencváros 1-2 (1-1), Paks, 4201 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Lenzsér (7.), illetve Besic (20.), Auzqui (92.)

Szombat

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 3-1 (2-1), Felcsút, Pancho Aréna, 700 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Urblík (31.), Zahedi (44., 49.), illetve Drazsics (28.)

Bp. Honvéd–Kisvárda 1-1 (1-0), Bozsik Aréna, 3360 néző, jv.: Pintér. Gólszerző: Lukics (7.), illetve Bumba (85.)

Debrecen–Mol Fehérvár 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap

Zalaegerszeg–MTK 14.30 (tv: M4 Sport)

Újpest–Gyirmót 17.00 (tv: M4 Sport)

 

Borítókép: Dombó Dávid (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.