időjárás 12°C Zalán 2023. március 30.
logo

Bosszút állt a Ferencváros a Pakson a februári vereségéért

Pajor-Gyulai László
2022.04.29. 22:01 2022.04.30. 12:17
Bosszút állt a Ferencváros a Pakson a februári vereségéért

Az NB I 30. fordulójának a nyitányán a Paks fogadta a Ferencvárost, és közepes színvonalú, iramú találkozón egy hosszabbításban fejelt góllal fájdalmas vereséget szenvedett a hazai csapat. A két együttes május 11-én ismét találkozik egymással, akkor a Magyar Kupa döntőjében csapnak össze.

Bajnokként érkezett a Ferencváros Paksra, vélhetően a bosszúvágytól fűtötten. A jelenlegi házigazda a tavasszal komoly foltot ejtett a vendége becsületén, a Groupama Arénában győzte le 3-0-ra a szép gólok mérkőzésén, és az volt ebben a bajnokságban a Fradinak eddig az utolsó veresége, azóta tizenhárom tétmeccsen maradt veretlen. Az előző fordulóhoz képest mindkét csapat hat-hat helyen változtatott az összeállításán, a legfontosabb változás az, hogy a paksiaknál hiányzott a gólkirályi cím felé utcahossznyi előnnyel menetelő Ádám Martin, a helyére a fradisták körében rendkívül népszerű Böde Dániel került a csapatba.

 

A Paks megadta a tiszteletet: a kivonulásnál sorfalat állt az aranyszínű mezben feszítő bajnoknak. Aztán nyomban neki is esett, jelezve, hogy ez a tisztelet nem jelent egyben megilletődöttséget is, a hazai csapat bátran letámadott. Ennek hamar meg is lett az eredménye: a 7. percben Kocsis jobb oldali szögletét Szabó János elől Laidouni az ötös sarokról fejjel középre csúsztatta, a másik oldalon helyezkedő Lenzsér Bence pedig öt méterről félmagasan a kapu közepébe lőtt – 1-0.

 

 

Fokozatosan átterelte a játékot a Ferencváros a hazai kapu elé, és a 20. percben ki is egyenlített: Pászka ügyesen játszotta magát tisztára, majd remekül adott Besic elé, aki 14 méterről ráfordult a labdára, lőtt, és a labda a védők sűrűjén átsurranva a meglepett Rácz kapus mellett kötött ki a háló közepében – 1-1.

A bajnok uralta a találkozót, néhány szép akció végén kidolgozott helyzeteket is, de egy-egy kontra végén a Paksnak is akadt lehetősége – összességében viszont kissé unalmasan csordogáltak a percek. Az egyhangúságot a 44. percben a ferencvárosi Blazic törte meg, aki egy jobbról érkező szöglet után hat méterről a hálóba fejelt. A VAR a kételyét fejezte ki a gól szabályossága felett, Berke Balázs visszanézte az esetet, és mert Bassey akadályozta Rácz kapust, visszavonta az ítéletét, maradt az 1-1. 

 

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

A játék képe a szünet után sem változott: a Fradi birtokolta többet a labdát, de a tempó monoton maradt, komoly veszélyt pedig nem tudott kialakítani a hazai kapu előtt. A 70. percben egy paksi kontra végén Windecker fejelt az ötösről a léc fölé, ez volt eddig a félidő legnagyobb gólszerzési lehetősége. Rengeteg hibával futballozott mindkét csapat, így támadás is alig futott végig az egyik oldalról a másikra, ám a Ferencváros a hosszabbítás utolsó pillanataiban megszerezte a győztes gólt: Boli balról adott be, és Carlos Auzqui négy méterről a kapu bal oldalába fejelt – 1-2.

A Paks számára fájdalmas ez a vereség, mert veszélybe került a negyedik helye, a hét végén akár a Mol Fehérvár, az Újpest és a Zalaegerszeg is megelőzheti. Ennek a találkozónak hamar következik a visszavágója: május 11-én a Puskás Arénában a tét a Magyar Kupa megnyerése lesz. 

 

NB I, 30. forduló

Péntek

Paks–Ferencváros 1-2 (1-1), Paks, 4201 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Lenzsér (7.), illetve Besic (20.), Auzqui (92.)

Szombat

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 14.45 (tv: M4 Sport)

Bp. Honvéd–Kisvárda 17.00 (tv: M4 Sport+)

Debrecen–Mol Fehérvár 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap

Zalaegerszeg–MTK 14.30 (tv: M4 Sport)

Újpest–Gyirmót 17.00 (tv: M4 Sport)

Borítókép: A ferencvárosi Laidouni vezet támadást (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.