Megállíthatatlan a Puskás Akadémia iráni támadója

A Puskás Akadémia 3-1-re legyőzte a Mezőkövesdet a labdarúgó NB I 30. fordulójában, és átmenetileg visszaszerezte a második helyet a Kisvárdától.

Magyar Nemzet
2022. 04. 30. 16:36
Sahab Zahedi
Fotó: Facebook/Puskás Akadémia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia az ezüstérem, a Mezőkövesd a felsőház felé tervezett lépni a labdarúgó NB I 30. fordulójában. A két csapat első két egymás elleni bajnokiját a felcsútiak nyerték az idei szezonban, ám a négy gólból hármat Alexandru Baluta lőtt, aki ezúttal eltiltás miatt nem állhatott Hornyák Zsolt rendelkezésére.

A román játékos nélkül is a hazai pályán játszó Puskás Akadémia kezdett veszélyesebben, a vezetést mégis a Mezőkövesd szerezte meg: Sztefan Drazsics szép csel után lőtt a kapuba.

Nem sokáig örülhettek az előnynek a vendégek: Jozef Urblík hamar egyenlített. Sőt, a szünetre már a Puskás Akadémia vonulhatott előnyben: Sahab Zahedi remek kapáslövéssel szerezte meg a vezetést csapatának.

Az iráni támadó az előző fordulóban, a Fehérvár ellen duplázott, és most sem adta alább: a második félidő elején Lukic ellen nyert párharcot, mielőtt újabb gólt szerzett.

Innentől kezdve már nem volt benne a mérkőzés képében, hogy a Mezőkövesd egyenlítsen, így Supka Attila csapata maradt a tabella nyolcadik helyén.

A Puskás Akadémia győzelmével átmenetileg három ponttal a Kisvárda elé került, a riválisnak a Honvéd otthonában kell nyernie, hogy tartsa a lépést a felcsútiakkal az ezüstcsatában.

NB I, 30. forduló

Péntek

Paks–Ferencváros 1-2 (1-1), Paks, 4201 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Lenzsér (7.), illetve Besic (20.), Auzqui (92.)
Szombat

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 3-1 (2-1), Felcsút, Pancho Aréna, 700 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Urblík (31.), Zahedi (44., 49.), illetve Drazsics (28.)
Bp. Honvéd–Kisvárda 17.00 (tv: M4 Sport+)
Debrecen–Mol Fehérvár 19.30 (tv: M4 Sport)
Vasárnap
Zalaegerszeg–MTK 14.30 (tv: M4 Sport)
Újpest–Gyirmót 17.00 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Sahad Zahedi (Forrás: Facebook/Puskás Akadémia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.