időjárás 29°C Ottó 2022. július 2.
logo

Szoboszlaiék csapattársa lehet a nyár nagy üzlete

Magyar Nemzet
2022.05.26. 09:03 2022.05.26. 09:54
Szoboszlaiék csapattársa lehet a nyár nagy üzlete

Miután Kylian Mbappé sorsa eldőlt, a nagy klubok Christopher Nkunkuért versengenek. Az RB Leipzig 24 éves csatára remek idényt zárt, Robert Lewandowski és Erling Haaland előtt őt választották a Bundesliga legjobbjának. A legfrissebb hírek szerint a Real Madrid Nkunkuval vigasztalódna, de a Chelsea is örömmel szerződtetné a gólerős labdarúgót.

Nizaar Kinsella ugyan nem számít annyira bennfentes újságírónak átigazolási ügyekben, mint Fabrizio Romano, de többnyire az ő értesülései is helyesnek bizonyulnak. Legújabban azt írja a Goal.com szakportálon, hogy a Chelsea leigazolná az RB Leipzigtől Christopher Nkunkut. Mi több, a Real Madrid is figyeli a lipcseiek 24 éves játékosát.

Kétségtelen, Nkunku játéka hasonlít Kylian Mbappééhoz. Természetesen egy szinttel lejjebb. Nem annyira robbanékony, mint a honfitársa, de ugyanúgy bevethető középcsatárként, szélsőként vagy akár kétcsatáros rendszerben ékként.

Ráadásul Nkunku remek idényt zárt, 20 gólja mellé 13 gólpasszt is jegyzett a német labdarúgó-bajnokságban, kulcsszerepet játszott abban, hogy az RB Leipzig végül befutott a negyedik helyre, így a következő évadban is indulhat a Bajnokok Ligájában.

A teljesítményéről talán az árul el a legtöbbet, hogy Robert Lewandowskit és Erling Haalandot is megelőzve őt választották a Bundesliga legjobb játékosának.

Nkunku a nemzetközi porondon is csapata vezéregyénisége volt, a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában összesen 11 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.

A Transfermarkt jelenleg 65 millóra teszi Nkunku piaci értékét, a szerződése 2024 nyaráig köti a lipcsei klubhoz, tehát alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak, aki meg akarja szerezni. Mbappéhoz képest az ára persze szinte aprópénz.

S ha netán eladják, akkor az RB Leipzignak is sürgősen gondoskodnia kell az utódjáról. Azt pedig csak halkan tesszük hozzá, ehhez hasonló karriert álmodunk Szoboszlai Dominik esetében is.

Borítókép: Nkunkut ünnepli Szoboszlai (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.