Utoljára védett Győrben BL-meccsen a franciák ellen parádézó kapus?

Tíz védéssel, világklasszis produkcióval jelentkezett tegnap a kapuban a Brest elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján Amandine Leynaud, a Győri Audi ETO kézilabdacsapatának kapusa. Francia források kész tényként kezelik, hogy a szezon végén Leynaud hazatér, és nevelőegyesületénél dolgozik, immár vezetőként vagy edzőként.

Magyar Nemzet
2022. 05. 08. 14:57
null
Győr 20220507 kézilabda Bajnokok Ligája Győri ETO Brest Foto Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Franceblue portál információi szerint a szezon végén hazatér, és a nevelőegyesületében tevékenykedik a Győri Audi ETO kapusa, Amandine Leynaud. A 36 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok kapus korábban bejelentette, hogy a szezon végén felhagy az élsporttal. Tavaly januárban szülővárosa klubjára, a Bourg-de-Peage-ra gondolt, amikor a hazatérésére célzott. Ezt valószínűsíti a a drôme-i klub társelnöke, Grégory Anquetil is.

– Beszéltünk Amandine-nel, ő beleegyezett abba, hogy eljöjjön hozzánk, de természetesen hagyjuk, hogy az idei szezont egy esetleges Bajnokok Ligájának győzelmével fejezze be, és utána találkozunk, hogy meghatározzuk a klubon belüli szerepét. Először is meg kell állapodnunk a szövetséggel, akivel Leyanud-nak együtt kell dolgoznia, de úgy gondolom, hogy mindkét feladatára lesz elég ideje – mondta a klubelnök a francia portálnak.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Amandine Leynaud a 2003–2004-es szezonban mutatkozott be Bourg-de-Péage együttesében. 2022 szeptemberében térhet haza. Amennyiben igaz a franciák értesülése, Leynaud-t szombaton este látta utoljára Bajnokok Ligája-mérkőzésen az Audi Aréna közönsége. 

Az ügyben kerestük a Győr kommunikációs igazgatóját, amint megérkezik a klub válasza, frissítjük a cikket.

Borítókép: Leynaud hihetetlenül jól védett a Brest ellen 35-23-ra megnyert mérkőzésen (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.