Valter Attilának elég, ha leszáll a buszról

Valter Attila nem tekert űridőt a budapesti időfutamon, de ezúttal ez másodlagos volt számára. A hazai szurkolóktól kapott energiát továbbviszi magával Olaszországba is.

2022. 05. 07. 22:02
VALTER Attila
Giro d'Italia – Második szakasz – Egyéni időfutam Budapesten Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valter Attila néhány nappal a Giro d’Italia magyarországi rajtja előtt lapunknak is elmondta, nem a magyarországi szakaszok fekszenek neki a legjobban. A szurkolói biztatás erejében már akkor is bízott, de amit tapasztal, az minden várakozását felülmúlja.

A pénteki visegrádi befutón elért 29. hely után még vegyült kis csalódottság is az összképbe, szombaton azonban a huszonhárom éves magyar kerekes teljesen átadta magát a hangulatnak, s nem tulajdonított különösebb jelentőséget annak, hogy a 82. helyen végzett, 51 másodperccel elmaradva a szakaszgyőztes Simon Yatestől.

Fotó: Kurucz Árpád

– Egészen lenyűgöző volt a közönség. Csúnyán fogalmazva, elvonták a figyelmemet a versenyről, de én hagytam, hogy eltereljék, mert ennek minden pillanatát ki akartam élvezni. Talán tudtam volna tíz másodperccel jobb időt tekerni, de ezt többszörösen vissza tudom majd hozni Olaszországban, a szurkolók adta erőnek és energiának köszönhetően, amit magammal vihetek – áradozott a közönségről

A magyar kerékpárosról francia csapata is megosztott egy videót, ami bizonyítja: Valter Attilának elég, ha leszáll a buszról, a szurkolók máris óriási hangzavarban törnek ki.

Vasárnap még egy szakaszon át érezheti a hazai közönség teremtette hangulatot Valter, valamint a Giro másik két magyar indulója, Fetter Erik (Eolo–Kometa) és Peák Barnabás (Intermarché–Wanty).

A Kaposvár és Balatonfüred közötti 201 kilométeres etap az idei Giro leghosszabb szakasza lesz, a tihanyi, negyedik kategóriás emelkedő ellenére várhatóan a sprinterek harcolnak majd a szakaszgyőzelemért. Ez azt jelenti, hogy a magyarok közül Peáknak lehet a legfontosabb feladata: elmondása szerint csapata legalább két szakaszsikert akar elérni Biniam Girmay révén az olasz körversenyen. Az eritreai kerekes a pénteki nyitányon második lett az összetettet azóta is vezető Mathieu van der Poel (Alpecin–Fenix) mögött.

Borítókép: Valter Attila (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.