időjárás 11°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Valter Attila és Fetter Erik is megdöbbent a magyar Giro-őrületen + videó

Magyar Nemzet
2022.05.06. 20:49 2022.05.06. 21:15
Valter Attila és Fetter Erik is megdöbbent a magyar Giro-őrületen + videó

Amint arról beszámoltunk, a Giro d’Italia, a háromhetes olasz kerékpáros körverseny első magyarországi szakaszát, a Budapest és Visegrád közötti 195 kilométeres etapot a holland Mathieu van der Poel (Alpecin–Fenix) nyerte. Valter Attila (Groupama–FDJ) a legjobbakkal együtt, a győztestől négy másodperccel elmaradva a 29. helyen ért célba; az első háromnak járó időjóváírások miatt 14 másodperces hátrányból várja a szombati folytatást. A szakasz végén bukásba keveredő Fetter Erik (EOLO–Kometa) 2:22 perces hátránnyal 112. helyen ért célba, míg Peák Barnabás (Intermaché–Wanty) 167. lett a győztestől 5:33 perccel elmaradva.

Valter Attila egészen őrületesnek nevezte azt a hangulatot, amelyet a magyar szurkolók varázsoltak a nyitószakaszra.

– Verseny közben mondtam is Fetter Eriknek, ha annyi ötszázast kapnék, ahányan a nevemet kiabálták az út mentén, akkor megvehetném a Vajdahunyad várát. A mezőnyben is sokan kérdezték, hogy számítottam-e ilyen őrületes hangulatra, de ez minden képzeletemet felülmúlta – mondta a Groupama–FDJ magyar versenyzője. Valter arról is beszámolt, hogy Esztergomig maximálisan ki tudta élvezni az ünneplést, utána viszont a nyugalmat felváltotta az idegesség a mezőnyben.

– Kicsit vegyes érzéseim vannak, mert talán a legjobb tíz reális lehetett volna. Azt gondoltam, jó pozícióban vagyok, mert együtt jöttem Alejandro Valverdével, ami mindig nyugtatólag hat, de ezúttal ez mégsem volt kifizetődő. Lehettem volna előrébb is – értékelte saját teljesítményét Valter Attila.

Valter Attila később a Facebookon is méltatta a szurkolókat:

Fetter Erik a bukásáról a következőket mondta el:

– Szerencsésen megúsztam a bukást, az ujjaimon lettek csak vágások, de ez a legkevesebb. Persze nem örülök neki, hogy benne voltam ebben a bukásban, de ilyen elég sokszor történt már velem, hogy valami rosszul kezdődik. Általában ezekből a helyzetekből szeretek fordítani, és legtöbbször a szerencse is mellém áll, remélem, hogy holnap is minden össze fog állni.

Fetter Erik a mai nap kapcsán még külön kiemelte, hogy a szurkolók elképesztők voltak:

– Abban biztos voltam, hogy a Hősök terén és az Andrássy úton sokan lesznek. Mikor ezeket elhagytuk, mindig vártam, hogy a következő utcánál már biztosan nem fognak állni emberek, de Budapest összes utcája tele volt, sőt utána is az összes városban és faluban is tömött sorok vártak az utak mentén. Nem számítottam erre, azt hittem, hogy mivel munkanap van, ezért kevesebben lesznek. Ezt a hatalmas élményt még fel kell dolgoznom.

A Giro d’Italia első szakaszának összefoglalója:

Szombaton újabb magyarországi etap, a 9,2 kilométeres budapesti egyéni időfutam következik, az első induló 14 órakor rajtol a Hősök teréről. A 105. Giro d’Italia mezőnye összesen 3445,6 kilométert teker, amíg célba ér május 29-én a veronai időfutamon.

Borítókép: A rajtra teljesen megtelt a Hősök tere (Forrás: Twitter/Giro d’Italia)

 

Giro

Szakadt ruhában mentette meg az olaszokat az ananászos pizzától

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.