A győriek világsztárja ki akarja élvezni a búcsú minden pillanatát

Négy éve a Vardar Szkopjétól igazolt Győrbe a francia Amandine Laynaud, a Dudu becenévre hallgató olimpiai, világ-, és Európa-bajnok kapus azóta minden létező trófeát megnyert az ETO-val. Nyáron búcsúzik Győrtől, befejezi a profi pályafutását, haza költözik Franciaországba, búcsúzóul még nyerne egy BL-t.

2022. 06. 04. 10:39
Győr 20220507 kézilabda Bajnokok Ligája Győri ETO Brest Foto Török Attila Nemzeti Sport Leynaud Amandine Fotó: Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az utolsó mérkőzéseire készül a Győrrel. Mi az első, ami ilyenkor, a búcsú közeledtével eszébe jut?
– Először is hadd mondjam el, végtelenül boldog vagyok, hogy egyáltalán itt lehettem, a világ egyik legnagyobb klubjánál. Hihetetlen, hogy ez megtörtént. Ami pedig a Final Fourt illeti: a szezon legfontosabb trófeájáért küzdhetünk, és ez valami egészen felemelő. És amióta Győrben védek, a koronavírus-járványt leszámítva minden évben így volt. Szóval egy picit izgulok, de a boldogság az első. Ki akarom élvezni a pillanatot, hogy idén is védhetek a Final Fourban.

– Szép búcsú lenne győzelemmel búcsúzni az ETO-tól.
– Valóban az lenne, ez a tervem. Csak van egy bökkenő, rajtam kívül még az ellenfeleink valamennyi játékosa is meg akarja nyerni a Final Fourt.

– Hogyan ítéli meg a Győr esélyeit?
– Esélyekről egyelőre felesleges beszélni, hiszen előttünk áll még az elődöntő, és lépésről lépésre kell haladnunk. Az Esbjerg kemény ellenfél lesz.

– Legutóbb kikaptak a Fraditól a Magyar-kupa döntőjében. Hogyan tudták feldolgozni a nem várt kudarcélményt?
– Profik vagyunk, mindannyian keményen dolgoztunk azért, hogy itt lehessünk a Final Fourban, és semmi okunk sincs arra, hogy visszafelé tekintgessünk. Vár ránk a BL-elődöntő, nem most van ideje annak, hogy a sebeinket nyalogassuk.

– Mi a különbség a mostani és a tavalyi Győr között. Tavaly, az edzőváltás után kevesebb időt tölthettek Ambros Martin edzővel, mint idén. Ez számít?
– Tavaly is közel voltunk a döntőhöz, de hetesekkel alulmaradtunk a Brest ellen. Idén többet, egy teljes szezont dolgoztunk Ambros Martínnal. Majd kiderül, hogy ennek lesz-e hatása a Final Fourban.

Borítókép: Leynaud trófeával szeretne búcsúzni Magyarországtól (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.