Akár a háromszoros világbajnok is segíthet a Győrnek a BL-ben

Zsinórban a hatodik, a Győri Audi ETO történetének a hetedik Final Four-szereplése lesz a tét ma délután (16.00, tv: Sport 1) a Brest ellen. A múlt heti odavágó és a két csapat legutóbbi négy mérkőzése döntetlenre végződött, a Győr női kézilabdacsapata hazai pályán győzelemmel vívhatja ki a továbbjutást.

Magyar Nemzet
2022. 05. 07. 7:30
Solberg visszatérése sokat lendítene az ETO helyzetén Forrás: gyoriaudietokc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében egy párharc kis túlzással már az odavágón eldőlt. A címvédő Vipers idegenben nyert 32-25-re a Ljubljana ellen, az Esbjerg szintén idegenben tudott győzni, 26-25-re a CSM Bucuresti otthonában. 

A Győri Audi ETO KC bresti kirándulása nem meglepő módon döntetlen eredményt hozott: a két csapat ugyanis már négy meccs óta képtelen a döntetlenen kívül mást játszani egymással. A múlt héten hihetetlen mélyről, hatgólos hátrányból kapaszkodott vissza a Kari Brattsetet gyermekvárás, Silje Solberget egészségügyi okok miatt nélkülöző ETO.

Kedvező előjel lehet a visszavágó előtt, hogy – az Európai Kézilabda-szövetség információi szerint – a háromszoros világbajnok norvég kapus bevethető lesz a visszavágón. Nem mintha a kapusokon múlt a bresti döntetlen: Laura Glaser és Amandine Leynaud is kiválóan védett Franciaországban. Amennyiben Solberg valóban vállalja a játékot, Ambros Martín kellemes problémával szembesül: valamelyik jó formában levő kapusát ki kell hagynia a mérkőzésre nevezett keretből.

silje solberg
Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs

De csak a meccs előtt dől el, hogy Solberg ott lehet-e a fedélzeten. A többiek, mármint a játékosok természetesen ott lesznek: Estelle Nze Minko kiválóan játszott a szülőhazájában, a győri légiósok vitték a prímet, Veronica Kristiansen volt a meccs legeredményesebb játékosa.

Az ETO tapasztalata kiemelkedik a BL-mezőnyben: a Győr ugyanis 42 hazai mérkőzés óta veretlen a saját pályáján, 2015 októberében kapott ki legutóbb a Midtjyllandtől 26-21-re.

Nincs más olyan csapat a mezőnyben, amelyik hatszor szerepelt a BL négyes döntőjében. Amennyiben abszolválja a Brest elleni meccset, magyarán nyer, akkor az lesz a Győr 190. győztes találkozója a Bajnokok Ligájában. Jó lenne, ha már itt tartanánk.

Borítókép: Solberg játékára talán lehet némi esély (Fotó: Gyoriaudietokc.hu)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.