A Slovan Bratislava lehet a Fradi ellenfele a BL-selejtezőn

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdán kisorsolta a nemzetközi kupasorozatok selejtezőinek következő körét. A magyar bajnok Ferencváros a saját nevelésű játékosát, Holman Dávidot is a soraiban tudó szlovák riválist kaphat, a Konferencia-ligában pedig kazah, azeri és portugál ellenfelek várnak az NB I-es klubokra.

Magyar Nemzet
2022. 06. 15. 16:42
Dibusz Dénes fia Ferencváros Fradi FTC
Budapest 20220424 Labdarúgás 2022 NBI NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Újpest UTE bajnokavatás bajnok Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport Dibusz Dénes Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája selejtezőjében induló Fradi az első fordulóban a kazah Tobol Kosztanajjal csap össze (július 5–6-án, illetve 12–13-án), ami már kedden eldőlt. A mai sorsoláson már a következő kör párosításáról döntöttek, amelyben a magyar bajnok továbbra is kiemeltként vesz részt, miután a legutóbbi három idényben csoportkörös volt a nemzetközi kupákban.

Továbbjutása esetén a Ferencváros a Slovan Bratislava (szlovák)–Dinamo Batumi (georgiai) párharc győztesével találkozhat a BL-selejtező második fordulójában július 19–20-án és 26–27-én. 

A szlovák együttest erősíti a magyar válogatott Holman Dávid, aki a Fradiban nevelkedett, és 2015-ig 29 tétmérkőzésen szerepelt a klub első csapatában is.

Az első fordulós párharcok vesztesei a Konferencia-liga-selejtező második fordulójában folytathatják szereplésüket. A főtáblára jutáshoz négy fordulót kell nyerni a BL-selejtezőben, a második kör vesztesei az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójába kerülnek.

Az UEFA szerdán a harmadik számú kupasorozatban, a Konferencia-ligában is kisorsolta a selejtezők második fordulójának párosítását, amelyben az NB I további három, nemzetközi porondon induló csapata érdekelt.

Itt csak a Mol Fehérvár volt kiemelt a magyar együttesek közül, és az azeri FC Gabala csapatával kell majd megbirkóznia. 

A másik két NB I-es klub közül a Kisvárda a kazah Kajrat Almati együttesét kapta ellenfélnek, amelyben néhány éve Eppel Márton és Elek Ákos is futballozott, a Puskás Akadémia pedig a portugál Vitória FC-vel néz majd szembe, amelyben korábban Balázs Benjámin és Dragóner Attila szerepelt.

A Konferencia-liga sorsolásán az is eldőlt, hogy amennyiben a Ferencváros a BL-selejtező első fordulójában kikap a Toboltól, az északmacedón Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának vesztese ellen folytatja a harmadik számú kupában.

A Kl selejtezője négykörös, a második forduló mérkőzéseit július 21-én és 28-án játsszák.

Borítókép: a Fradi kapusa és csapatkapitánya a bajnoki címet ünnepli (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.