Az idény legjobbjaként készül az angolok elleni meccsre

Kleinheisler László legutóbb tavaly októberben, az Albánia elleni rossz emlékű világbajnoki selejtezőn szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottban. Most ismét tagja a keretnek, és erőtől, önbizalomtól duzzadva készül a Nemzetek Ligájában esedékes négy nyári meccsre, elsőként az Anglia elleni, szombati találkozóra.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2022. 06. 02. 9:30
Kleinheisler László Forrás: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kleinheisler László csapata, az NK Osijek (Eszék) bronzérmes lett a horvát bajnokságban. A 28 éves, 41-szeres válogatott középpályást személy szerint további elismerés illette, a klub szurkolói őt választották az idény legjobbjának.

– Boldog voltam, amikor az utolsó hazai bajnoki mérkőzésünk előtt kiderült, a szurkolók szerint én voltam az idény legjobbja. Megtisztelő, hogy rám esett a választásuk, büszke vagyok erre az elismerésre. Annak ellenére sem számítottam rá, hogy ami tőlem telt, megtettem a bajnokságban is. Egy-egy szép sálat és kis kupát kaptam, nagy becsben tartom ezeket, ott van a helyük a többi fontos ereklye között – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

Kleinheisler 30 meccsen játszott és két gólt szerzett a bajnokságban. Önmagát a következőképpen értékelte:

– Nem érheti kritika a teljesítményemet. Voltak jó és kevésbé jó meccseim, ha valami nem úgy jött össze, ahogyan szerettem volna, abból igyekeztem tanulni, hiszen tanulni mindig lehet. Összességében elégedett lehetek, habár nem bántam volna, ha több gólt lövök, jóllehet nem ez az elsődleges feladatom. A legfontosabb, hogy a csapatom hasznára legyek, ezen a téren szerintem nem lehetett rám panasz.

A csupa szív játékos is csak egy hetet pihenhetett a bajnoki zárás és a válogatott edzőtábora között, s ebben az egy hétben is edzésben marad. Mint mondja, cseppet sem bánja, hogy így alakul ez a nyár, pontosan tudja, mekkora lehetőség előtt áll a nemzeti csapattal.

– Legutóbb októberben játszhattam a válogatottban, örülök, hogy újra itt lehetek. Hogy mások ilyenkor nyaralnak, nem érdekel, csak az hajt ebben a két hétben, hogy jól szerepeljünk a csapattal. Más kérdés, hogy fel kell kötnünk a gatyát, mert négy pokoli nehéz meccs vár ránk.

Fotó: NK Osijek

Arról is beszélt, hogy a magyar válogatott mindenekelőtt a jó csapatszellemnek köszönheti a sikereit.

– Az évek során remek közösség alakult ki. Egyebek mellett ezért is juthattunk odáig, hogy Angliával, Németországgal és Olaszországgal küzdhetünk meg a Nemzetek Ligája A osztályában.

Ezek azok a mérkőzések, amelyekért érdemes futballistának lenni. Ilyenkor lemérhetjük, mire elég a tudásunk.

Mindenesetre nagy szó, hogy a magyar válogatott már ott tart, hogy a világ legjobbjai ellen készülhet. A legtöbbet kell kihoznunk magunkból, hogy megálljuk a helyünket az angolokkal, a németekkel és az olaszokkal szemben. Izgatottan várom, mire leszünk képesek ellenük.

Azzal persze ő is tisztában van, hogy a papírforma alapján a csoport leggyengébb csapata Anglia, Németország és Olaszország mögött.

– Ez nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel megyünk ki a pályára, sőt! Meg akarjuk mutatni, nem véletlenül jutottunk fel az A ligába. Szerintem manapság már senki sem becsül le minket, az elmúlt egy-két évben kivívtuk mások tiszteletét a teljesítményünkkel. Nincs más feladatunk, mint újra és újra bizonyítani, a legerősebb válogatottaknak is méltó ellenfelei tudunk lenni. Amellett, hogy feltérképezzük őket, próbálunk abból erőt meríteni, amit eddig elértünk.

Remélem, amikor befejeződik a csoportkör, pozitívan nyilatkozhatunk a hat mérkőzésről.

Borítókép: Kleinheisler László harcosságát értékelik az eszéki drukkerek (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.