BLM helyett HLM: frappáns molinóval üzentek a magyar szurkolók

Hun loves Mary: HLM – írták ki a molinóra az Anglia–Magyarország meccs előtt.

Magyar Nemzet
2022. 06. 14. 21:54
null
Forrás: Facebook/Ultrasliberi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hun loves Mary: HLM, azaz a magyar Máriát szereti – ezzel a frappáns felirattal üzentek a magyar szurkolók az Anglia–Magyarország Nemzetek Ligája-meccs előtt. A molinó azt ábrázolja, ahogy a térdelő Szent István király felajánlja a Szent Koronát és az országot Szűz Máriának.

Magyar ember három esetben térdel le: Isten, a haza és a szerelme előtt

– fűzte hozzá a képhez az Ultrasliberi szurkolói oldal, hiszen a képen térdelő alak nyilvánvalóan a magyar férfiakat, a szent korona a hazát, a nő pedig Szűz Máriát jelképezi. A felvételen az is látszik, hogy az ötletes szurkolók a pólójukra is rányomtatták a képet.

A HLM rövidítés egyúttal szintén találó alternatívája a BLM, Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) Egyesült Államokból induló, nemzetközi mozgalomnak, amelynek nyomán a sportban is egyáltalán elkezdődött a letérdelés szokása.

Az idézet egyébként Orbán Viktor miniszterelnöktől származik, aki még tavaly júniusban mondta ezeket, miután a magyar labdarúgó-válogatottat bírálatok érték, amiért nem térdelnek le a mérkőzések előtt.

Hogy a magyar nemzeti tizenegy nem ereszkedett térdre, az angolokat pedig egyesek kifütyülték a gesztusért, az legutóbb a Magyarország–Anglia mérkőzés után is nagy vihart kavart: a nemzetközi, különösen az angol médiában is az egyébként zárt kapus mérkőzésen szurkoló magyar gyermekeknek támadtak.

Nem maradt el a „visszavágás” a mostani meccs előtt sem: az angol szurkolók a telt házas Molineux stadionban a magyar himnuszt választották aktuális időpontnak, hogy a „rasszista sz…rházik” rigmust kántálják, majd a biztonság kedvéért a záró taktusokra erőteljes füttykoncertet és pfujolást választottak.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.