időjárás 16°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

BLM helyett HLM: frappáns molinóval üzentek a magyar szurkolók

Magyar Nemzet
2022.06.14. 21:54 2022.06.16. 17:58
BLM helyett HLM: frappáns molinóval üzentek a magyar szurkolók

Hun loves Mary: HLM, azaz a magyar Máriát szereti – ezzel a frappáns felirattal üzentek a magyar szurkolók az Anglia–Magyarország Nemzetek Ligája-meccs előtt. A molinó azt ábrázolja, ahogy a térdelő Szent István király felajánlja a Szent Koronát és az országot Szűz Máriának.

Magyar ember három esetben térdel le: Isten, a haza és a szerelme előtt

– fűzte hozzá a képhez az Ultrasliberi szurkolói oldal, hiszen a képen térdelő alak nyilvánvalóan a magyar férfiakat, a szent korona a hazát, a nő pedig Szűz Máriát jelképezi. A felvételen az is látszik, hogy az ötletes szurkolók a pólójukra is rányomtatták a képet.

A HLM rövidítés egyúttal szintén találó alternatívája a BLM, Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) Egyesült Államokból induló, nemzetközi mozgalomnak, amelynek nyomán a sportban is egyáltalán elkezdődött a letérdelés szokása.

Az idézet egyébként Orbán Viktor miniszterelnöktől származik, aki még tavaly júniusban mondta ezeket, miután a magyar labdarúgó-válogatottat bírálatok érték, amiért nem térdelnek le a mérkőzések előtt.

Hogy a magyar nemzeti tizenegy nem ereszkedett térdre, az angolokat pedig egyesek kifütyülték a gesztusért, az legutóbb a Magyarország–Anglia mérkőzés után is nagy vihart kavart: a nemzetközi, különösen az angol médiában is az egyébként zárt kapus mérkőzésen szurkoló magyar gyermekeknek támadtak.

Nem maradt el a „visszavágás” a mostani meccs előtt sem: az angol szurkolók a telt házas Molineux stadionban a magyar himnuszt választották aktuális időpontnak, hogy a „rasszista sz…rházik” rigmust kántálják, majd a biztonság kedvéért a záró taktusokra erőteljes füttykoncertet és pfujolást választottak.

 

 

 

Angol–magyar

Bizonyíték van rá, hogy Szalai Ádám megjósolta, 4-0-ra nyerünk Angliában

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.