Csercseszov: A Fradi nem igazolja le Artyom Dzjubát

Egy sztárigazolással kevesebb. Hiába pletykálták, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata Sztanyiszlav Csercseszov kapcsolatait is latba vetve leigazolná a Zenit Szentpétervártól távozó Artyom Dzjubát, mert a Fradi orosz vezetőedzője kijelentette, hogy nem szerződteti a 33 éves csatárt, akivel az orosz válogatottnál együtt dolgozott korábban.

Magyar Nemzet
2022. 06. 24. 11:58
Budapest, 2022. március 1. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntõjében játszott Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC mérkõzésen a Bozsik Arénában 2022. március 1-jén. Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC 0-1. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztanyiszlav a moszkvai Szport Ekszpressznek nyilatkozva úgy fogalmazott az MTI szerint: 

– Egyértelmű, hogy egy ilyen szintű és ilyen tapasztalattal rendelkező játékos iránt megvan a piaci érdeklődés. 

Ugyanakkor Csercseszov tisztázta, hogy bár a tervek közt szerepel a keret további erősítése, az FTC nem kívánja szerződtetni a szentpétervári Zenit korábbi játékosát, mivel a magyar bajnok támadószekciója teljesnek mondható.

A Fradi jelenleg négy centerrel számol: Marquinhos, Ryan Mmaee, Franck Boli és Fortune Bassey vethető be középcsatárként. Mellettük tehát nincs szüksége újabb játékosra Csercseszovnak.

A 33 éves Dzjuba májusban jelentette be, hogy távozik a Zenittől, amelyben 2015 óta futballozott. Ez idő alatt 249 mérkőzésen szerepelt, 108 gólt szerzett és 70 gólpasszt adott, s eredményességét tekintve a második helyet foglalja el a Zenit történetében. A Zenittel – a kupa- és szuperkupasikerek mellett – négyszer nyert bajnokságot, kétszer volt gólkirály a Premjer Ligában. Dzjuba az orosz élvonalban összesen szerzett 148 találatával vezeti a pontvadászat örökranglistáját.

Nemcsak az orosz bajnokságban, hanem a válogatottban is rekorder: a tavalyi Európa-bajnokságon a Dánia ellen lőtt góljával állította be Alekszandr Kerzsakov csúcsát, így azóta ketten holtversenyben, 30-30 találattal a nemzeti csapat történetének legeredményesebb játékosai.

A 197 centi magas center érkezése nagyot szólt volna az Üllői úton, ebből azonban most már biztosan nem lesz semmi.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.