időjárás 24°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

A Barcelona megtette az első ajánlatát Robert Lewandowskiért

Magyar Nemzet
2022.06.24. 08:50 2022.06.24. 09:28
A Barcelona megtette az első ajánlatát Robert Lewandowskiért

Robert Lewandowski már bejelentette, hogy el akarja hagyni a Bayern München csapatát a nyáron, és egybehangzó értesülések szerint ezt azért tette, mert az FC Barcelona együtteséhez kíván szerződni. Csak Cristiano Ronaldóért fizettek többet ennyi idősen, mint amennyit a lengyelért ajánlottak a Bayernnek.

Még egy évig élő szerződés van érvényben Robert Lewandowski és a Bayern München között, és a bajorok egyelőre nem engednek a lengyel csatár zsarolásának. A játékos hiába jelentette be, hogy többet nem akarja felvenni a csapat mezét, valójában ő van rosszabb helyzetben.

Lewandowski 33 éves (augusztusban már 34 lesz), ebben a korban reálisan nézve már csak egy-két éve van a csúcson, nincs ideje várni, ha új kihívást keresne. A Bayern viszont kényelmes helyzetben van: annak idején ingyen szerezte meg a lengyelt a Dortmundtól, aki a 2014 óta a csapatban szerzett 344 góljával már busásan megtérülő befektetés volt, az se lenne baj, ha még egy évig maguknál tartanák, és jövő nyáron ingyen engednék el. Akkor, majdnem 35 évesen már úgysem kaphatnának érte sokat.

Most persze még egy jelentősebbnek mondható összeg üthetné a Bayern markát Lewandowskiért. A Barcelona első hivatalos ajánlata 35 millió euró. 

Ennél többet legalább 32 éves játékosért csak egyszer fizettek valaha: 2018-ban, amikor a Juventus 117 millió euróért vette meg a Real Madridtól a 33 éves Cristiano Ronaldót.

A Bayern azonban a hírek szerint ötvenmillió eurót szeretne kapni Lewandowskiért, így a Barca első ajánlata kevésnek tűnik. A bajorok ugyan szerződtették Sadio Manét a Liverpooltól, de őt inkább a szélre igazolták, mivel nem voltak elégedettek Leroy Sané teljesítményével, tehát elsősorban nem Lewandowski pótlására érkezett, noha a góllövőszerep sem áll messze tőle.

Spanyol lapértesülések szerint a Barcelona fel van készülve az ajánlat elutasítására, a következő lépés pedig egy negyvenmillió eurós csomag lehet, melyből ötmilliót a játékos teljesítményhez kötötten fizetnének ki.

Borítókép: Robert Lewandowski még a Bayern München mezében (Fotó: Ronny Hartmann/AFP)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.