Djokovics simán nyert, kiesett a második és a harmadik kiemelt

Novak Djokovics magabiztos győzelemmel jutott be a harmadik fordulóba Wimbledonban. Kiesett viszont a férfitorna harmadik kiemeltje, a Roland Garros-döntős Casper Rudd és a női táblán másodikként rangsorolt Anett Kontaveit.

Magyar Nemzet
2022. 06. 29. 16:49
Novak Djokovics
Serbia's Novak Djokovic returns the ball to South Korea's Kwon Soon-woo during their men's singles tennis match on the first day of the 2022 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 27, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE Fotó: AFP/Adrian DENNIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő, hetedik wimbledoni bajnoki címérő hajtó Novak Djokovics az idei torna első fordulójában a vártnál jobban megszenvedett a dél-koreai Kvon Szun Vuval. A második körben a nagyon tehetséges Thanasi Kokkinakis várt rá, akit idén végre nem hátráltatnak sérülések. Az ausztrál párosban győzött hazai Grand Slam-tornáján, és ő volt az, aki szertefoszlatta idén a magyar Davis-kupa-álmokat.

Djokovics ellen viszont ezúttal semmi esélye nem volt a wimbledoni centerpályán. A szerb klasszisnak egyetlenegyszer, az utolsó játékban kellett bréklabdát hárítania, de ez sem zavarta meg. Djokovics mindössze hét játékot engedélyezett Kokkinakisnak, és gond nélkül jutott a harmadik fordulóba, ahol majd honfitársa, Miomir Kecmanovics lesz az ellenfele.

Nem járt viszont sikerrel a harmadik kiemelt Casper Ruud. A Roland Garros idei döntőse nem érzi magát igazán jól a füves borításon, és bár az első szettet megnyerte Ugo Humbert ellen, a következő három a franciáé lett.

Ruud kiesése azt jelenti, hogy a felső ág alsó felén valaki élete első Grand Slam-elődöntőjébe jut majd el Wimbledonban.

A nők között búcsúzott a második kiemelt Anett Kontaveit, aki szintén nem játszott még GS-elődöntőt karrierje során. Kiesett Bondár Anna legyőzője, Anhelina Kalinyina is, aki honfitársától, Leszia Curenkótól kapott ki.

A legsimább meccse Oscar Otténak volt, aki mindössze négy játék után jutott tovább.

Wimbledon, 2. forduló

Férfiak

Djokovics (szerb, 1.)–Kokkinakis (ausztrál) 6:1, 6:4, 6:2
Humbert (francia)–Ruud (norvég, 3.) 3:6, 6:2, 7:5, 6:4
Kecmanovics (szerb, 25.)–Tabilo (chilei) 7:6, 7:6, 3:6, 6:3
Otte (német, 32.)–Harrison (amerikai) 3:1-nél Harrison feladta

Nők

Niemeier (német)–Kontaveit (észt, 2.) 6:4, 6:0
Curenko (ukrán)–Kalinyina (ukrán, 29.) 3:6, 6:4, 6:3

Borítókép: Novak Djokovics (Fotó: AFP/Adrian Dennis )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.