A teniszezők már nem a vírustól, hanem a teszttől tartanak

A francia Alizé Cornet nagy felzúdulást okozott nyilatkozatával Wimbledonban: a teniszező szerint az előző Grand Slam-versenyen, a Roland Garroson rengeteg játékos pályára lépett Covid-gyanús tünetekkel, a teszteket pedig kerülték.

Magyar Nemzet
2022. 06. 29. 12:25
Tennis: WTA Tour Alizé Cornet
24 June 2022, Hessen, Bad Homburg: Tennis: WTA Tour, Doubles, Women, Competition, Semifinals Singles, Women, Cornet (France)- Garcia (France). Alizé Cornet in action. Photo: Thomas Frey/dpa (Photo by THOMAS FREY / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Thomas Frey
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a férfimezőnyből két korábbi döntős is pozitív koronavírusteszt miatt lépett vissza a wimbledoni tenisztornától, Alizé Cornet a nyilatkozatával tovább borzolta a kedélyeket.

A francia játékos Wimbledonban beállította Szugijama Aj női részvételi csúcsát, zsinórban a hatvankettedik Grand Slam-tornán is a főtáblán szerepel, kedden, a pályán kisebb meglepetést okozva legyőzte a 27. kiemelt Julija Putyincevát.

Az igazi szenzációt azonban a meccs után, a sajtótájékoztatón okozta Alizé Cornet.

A francia teniszezőt Matteo Berrettini és Marin Cilic visszalépéséről kérdezték, mire Cornet elárulta, hogy a Roland Garroson bizony nem minden játékos végezte el az erősen ajánlott öntesztelést.

– A Roland Garroson Covid-járvány tört ki, csak senki nem beszélt róla. Miután Barbora Krejcíková visszalépett a vírus miatt, az öltözőben szinte mindenkinek voltak tünetei: torokkaparás és hasonlók. De volt köztünk egy hallgatólagos megegyezés, hogy nem mondunk semmit és nem teszteljük magunkat, hogy ne kelljen visszalépnünk. Néhány lányon láttam maszkot is, hogy védjenek minket, de gond nélkül tudtunk játszani – fogalmazott Cornet, aki Párizsban a harmadik fordulóba jutott, ott viszont 0:6, 0:3-as állásnál, sérülés miatt feladta meccsét a kínai Cseng Csinven ellen.

Cornet később a Twitteren pontosította beszámolóját:

„Valamit tisztázni szeretnék: azt mondtam, hogy gyanítottam néhány Covid-esetet a Roland Garros alatt, anélkül, hogy bizonyítékom lenne.”Mindenekelőtt az volt a lényeg, hogy a vírus már az életünk része, meg kell küzdenünk vele – írta a francia teniszező.

Cornet beszámolója új megvilágításba helyezheti Novak Djokovics helyzetét is. A szerb világelső nem vette fel a koronavírus elleni oltást, az aktuális beutazási szabályok alapján pedig emiatt nem indulhatna az év utolsó Grand Slam-tornáján, a US Openen.

Bár Wimbledonban felvetették neki sajtótájékoztatón, hogy még lenne ideje felvenni a vakcinát a New York-i verseny rajtjáig, a szerb határozott, egyszavas válasszal kizárta ennek lehetőségét.

Borítókép: Alizé Cornet (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Thomas Frey)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.