Igazi vezéregyéniséget igazolt harmadjára a Fradi

Megvan a labdarúgó NB I-ben címvédő Ferencváros harmadik nyári igazolása. A 32 éves francia Xavier Mercier a belga OH Leuventől érkezik, ahol vezéregyéniség volt, csapatkapitányként 14 gólpasszal járult hozzá az együttese szerepléséhez a bajnokságban.

Magyar Nemzet
2022. 06. 07. 16:43
Xavier Mercier Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szeretnék kulcsjátékos lenni” – nyilatkozta a Fradi.hunak Xavier Mercier, miután aláírta a szerződését. Mi mást is várhatna a Bajnokok Ligája selejtezőjére készülő Ferencváros a harmadik nyári szerzeményétől, mint hogy vezéregyéniség legyen, hiszen a 32 éves francia középpályás csapatkapitány volt eddigi együttesénél, s a mögöttünk hagyott idényben négy góllal és 14 gólpasszal segítette a belga bajnokságban tizenegyedikként végzett OH Leuvent, aminek köszönhetően jelölték az év játékosa címre Belgiumban.

Mercier-nek volt ennél jobb éve is, a 2020–21-es idényben 11 találatig és 15 gólpasszig jutott. Ez alapján pengés labdarúgó lehet, legfeljebb az elgondolkodtató, hogy 2019-ben a Cercle Bruges-t elhagyva csatlakozott az akkor még másodosztályú OH Leuvenhez. Igaz, a számítása bevált, a Leuven egyből feljutott a belga élvonalba, 

A Top Mercato információi szerint a török Konyaspor és a belga Anderlecht is érdeklődött a 32 éves futballista iránt, de a Ferencváros lett a befutó. 

A védő Mats Knoester és a csatár Adama Traoré után Xavier Mercier a Ferencváros harmadik nyári igazolása. S ha hihetünk a híreknek, akkor hamarosan meglesz a negyedik is, hiszen a Fradi állítólag szeretné megszerezni a bukaresti FCSB-től (a Steaua utódjától) a román bajnokság legutóbbi két idényének gólkirályát, Florin Tanasét.

Sőt, a válogatott Callum Styles az angol Sunnak nyilatkozva személyesen erősítette meg, hogy tárgyalásban áll a magyar bajnokkal. A másodosztályból kiesett Barnsleyból elvágyódó 22 éves, ballábas játékos nagy fogás lenne.

Nyári játékosmozgás a Ferencvárosnál:

Érkezők: Mats Knoester (holland, Heracles Almelo – Hollandia), Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova), Xavier Mercier (francia, OH Leuven – Belgium) 

Távozók: Miha Blazic (szlovén, Angers SCO – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Lasa Dvali (grúz, lejár a szerződése), Róbert Mak (szlovák, lejár a szerződése), Marko Marin (német, visszavonul), Somália (brazil, lejár a szerződése)

Botka is elutazott az edzőtáborba

A Fradi vasárnap óta az ausztriai Bad Radkersburgban edzőtáborozik, egyelőre válogatott játékosai nélkül. Érdekesség, hogy a válogatottól sérülés miatt elköszönt is a csapattal tartott, az edzőtáborban végzi a rehabilitációt. De szép is lenne, ha gyorsan felépülne, visszatérne a nemzeti csapathoz, s szerepelhetne legalább a Németország elleni hazai és az Anglia elleni idegenbeli mérkőzésen.

A Ferencváros három edzőmeccset kötött le a felkészülés ezen szakaszában.

Június 8., szerda, 17.30: FTC–NK Carda Martjanci (szlovén)
Június 12., vasárnap, 17.30: FTC–FK Shkendija (északmacedón)
Június 14., kedd, 17.30: FTC–FC Arges Pitesti (román)

Borítókép: A gólpasszok mellett a nagy szakáll Xavier Mercier védjegye (Forrás: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.