Marco Rossi: Tudjuk a helyünket, nem kell ránk nyomást helyezni

A szövetségi kapitánynak nagyon fontos volt az olaszok elleni mérkőzés, és a Cesenában látott második félidei játékkal nem lehet elégedetlen. Marco Rossi felhívta a figyelmet: csak tökéletes meccsel lehetett volna esély a bravúrra az olaszok ellen, az Európa-bajnok könyörtelenül kihasználta a magyar válogatott hibáit. Rossi hangsúlyozta a 2-1-es vereség után, hogy nem szabad fölösleges nyomást helyezni a magyar válogatottra, és azt is elárulta, hogy miért csak egy mezőnyjátékost cserélt az angolok elleni győztes csapathoz képest.

Szilágyi László (Cesena)
2022. 06. 07. 23:59
16/9
Cesena 20220607 Labdarúgás Olaszország Magyarország Nemzetek Ligája válogatott Foto Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első félidőben nem tudtuk érvényesíteni azt, amit szerettünk volna. nem feküdt nekünk az olaszok pozíciós játéka, le szerettük volna őket lassítani, a középpályás adogatást akartuk megakadályozni. Ez nem mindig sikerült – kezdte az olaszok elleni 2-1-es vereség utáni sajtótájékoztatót a magyar szövetségi kapitány. – A második félidőben jobban játszottunk, feljavultunk – dicsérte a csapatát a kapitány.

Tudnunk kell, kik vagyunk és hol a helyünk. Nem várhatjuk el, hogy az angolok elleni győzelem után azt követeljék meg tőlünk, hogy nyerjünk a regnáló Európa-bajnok ellen. Nem szabad nyomást helyezni a csapatra, dolgozni kell. Olaszország erős válogatott, minőségi játékosokat tud felvonultatni, és ne felejtsük el, ők az Európa-bajnokok – fogalmazott

A kapitány kiemelte: mint minden meccs előtt, ezúttal is azt mondta a játékosoknak, hogy a maximumot hozzák ki magukból, és ha keményen dolgoznak, akkor emelt fővel jöhetnek le a pályáról. Ezt biztos, hogy a szurkolók is értékelték, hiszen elénekelték a himnuszt a játékosokkal együtt – mondta Rossi.

Ami pedig az olaszok elleni meccs személyes vonatkozásait illeti, a kapitány nem titkolta, szeretett volna jól szerepelni a szülőhazája válogatottja ellen, és ez szerinte sikerült is. Megköszönte a játékosoknak a hozzáállást, ugyanakkor kiemelte, hogy nem mindenki játszotta az élete meccsét.

Az is szóba került, hogy az ígéretével ellentétben miért nem cserélt többet az angolok elleni meccshez képest. – Az első félidőben nem lehetett látni, hogy fizikális gondjaink lesznek. Senkin sem vettem észre fáradtságot, aztán a szünet után jöttek a cserék. Egyre több fiatal, például a 17 éves Vancsa Zalán, aki azért debütált, mert rendkívüli kvalitású játékos, nagyon gyors és technikás, és valamit tudhat ebből a játékból, ha a Manchester City fiókcsapata szerződtette – mondta a kapitány.

Borítókép: Rossi szerint nem szabad túlzó elvárásokat megfogalmazni a magyar válogatottal szemben (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.